Lehetetlenül furcsa állkapocs fájdalmam van. Tapasztalt valaki hasonlót?
Röviden:
-csak jobb oldalon fáj, kb egy hete
-nyomásra nem érzékeny, nincs feldagadva
-nem tudom összeilleszteni a fogaimat, olyan mintha előre és balra el lenne tolva az alsó fogsorom, ha megpróbálom összeilleszteni, nagyon fáj
-az előbbi probléma néha random kis időre elmúlik, újra illeszkednek a fogaim, de a fájdalom megmarad (eddig 2x este, és 1x ébredés után lepődtem meg, hogy hurrá, kezdek helyrejönni, aztán egy óra múlva vissza minden)
-nem tudok ásítani, a tüsszentés és néha a beszéd is fáj, illetve néhány hangot furán ejtek a rossz illeszkedés és fájdalom miatt
-semmit sem tudok rágni, még szétfőtt krumplit se, turmixolt levesen és tejbegrízen élek
-2 fogorvosnál is voltam, azt mondták nem fogprobléma
-nem tudom hátrahajtani a fejem csukott szájjal, párna nélkül nem tudok aludni, de a nyakam nem fáj, és ott se érzékeny nyomásra.
A legnagyobb furcsaság, hogy a fogilleszkedés teljesen véletlenszerűen helyrejön egy kis időre, aztán megint “elcsúszik” az alsó állkapcsom, illetve hogy nyomásra egy icipicit sem fáj.
Eddig semmilyen probléma nem volt se a fogaimmal, se az állkapcsommal. Fogcsikorgatásról se panaszkodott senki, akivel eddig aludtam, és nem vagyok extrém stresszes, sőt.
Bárkinek hasonló? Google-n nem találtam semmit ami teljesen passzolna.
Fogvédő szorítás ellen nem használ, csak csikorgatásra jó.
A fogaim nem fájnak egyáltalán.
A legvalószínűbb hogy egyszer kiugorhatott az állkapcsod (pl. egyszer túl nagyot ásítottál vagy egy ütés érte), amitől meglazult a fejecset az izületben tartó szalag, ezért könnyen kiugrik vagy akár vissza is pattan magától. Ha van esetleg egy rendellenes harapásod, foghiányod vagy esetleg csikorgatod a fogaidat éjszaka, akkor nagyobb eséllyel fordul elő ilyen.
A fogászatnak egy speciális szakterülete foglalkozik ezzel, úgy hívják hogy gnathológia - érdemes egy olyan fogorvost felkeresni, akinek van ilyen végzettsége/tapasztalata. Sajnos nincsenek belőle sokan, Budapesten kívül nem is nagyon találni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!