Kezdőoldal » Egészség » Fogak, szájápolás » Ténleg ennnyire fájhat? Vagy...

Ténleg ennnyire fájhat? Vagy csak nekem rossz a fogorvosom?

Figyelt kérdés

Ma voltam fogorvosnál foghúzáson.5 adag érzéstelenítőt kaptam és még így is mindent tisztán éreztem.Az orvos is minimum 4x nekiesett a fogamnak és 1x ki is borult, hogy én mirt vagyok ilyen.(mármint, hogy miért üvöltök)

Elvileg van még egy fogam amit kikéne húzni, de nem merek visszamenni.

Mit tegyek?

2010. okt. 4. 21:25
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
100%

Fogorvostanhallgatóként ha benyögném azt, hogy a maxilla az állkapocs, úgy kivágnának a vizsgáról, hogy a földet se érné a lábam...

Az is lehet, hogy a fogorvos volt a gond, de az is lehet, hogy te nem reagáltál úgy az érzéstelenítőre ahogy kellett volna. Fájt, ahogy beadta az injekciót? Mert, ha azt úgy adta be, hogy alig érzted, akkor annyira béna nem lehetett...de ha már az is fájt akkor próbálj ki másik fogorvost

2010. okt. 5. 22:08
 12/19 anonim ***** válasza:
Ajajj, szerinted beégtem... most mi lesz? Nem fogok tudni aludni.
2010. okt. 5. 22:39
 13/19 anonim ***** válasza:

Ennyi erővel te is beégtél azzal, hogy "külföldön máshogy húznak fogat, ott előbb leválasztják az ínyt...".

Egyébként meg nem azt állítottam, hogy latinul ugyanúgy van a kettő, de mindegy, nem vitatkozom.

Szellemi kapacitásom úgysem érhet még a tied közelébe sem.

2010. okt. 5. 22:42
 14/19 anonim ***** válasza:
100%

Klasszikusokat csak pontosan:) nem egészen így szólt, amit írtam, kihagytál fontos részeket. Mire is gondolok: a hangsúly nem az ínyleválasztáson van (mert az úgyis megtörténik a művelet közben), hanem a luxator nevű kézi eszköz alkalmazásán. Ennek a rendszeres használatát próbáltam különbségként megjelölni a külföldi gyakorlatban a hazaival szemben. Külföldön sokkal elterjedtebb, gyakoribb a használata. Ahogy korábban írtam, ezzel mintegy "körbeássák" a fogat mélyen az alveolusban, ez nem csak az ínyleválasztást szolgálja, hanem - mint a neve is mutatja - luxálja, kimozdítja a fogat, megkönnyítvén a fogó munkáját. (A fogorvostanhallgató kolléga talán megerősítheti, hogy a hazai pályán az ínyleválasztás sokszor úgy történik meg, hogy a fogorvos felvezeti a fogót a fognyakon, amennyire tudja.)

Mutatok egy tipikusnak mondható fogeltávolítást, jól meg lehet figyelni a luxator használatát és hogy a végén mennyire nem kellett erőlködni a fogóval a doktornak.

DE nagyon kérek mindenkit, hogy csak az kattintson a linkre, akinek a gyomra bírja az ilyen látványt, elég naturális: http://www.youtube.com/watch?v=uj2VKp5v7p4&feature=related

A 85%-os kollégának: magyarul és latinul is más (felső állcsont - maxilla, állkapocs - mandibula) a neve az általunk elhíresült csontoknak. A jobb érthetőség kedvéért: [link] és [link]

Részemről PAX!

2010. okt. 6. 00:24
 15/19 anonim ***** válasza:

Jaj ne cívódjatok már!!Elég baja van szegény kérdezőnek, gondolom.

Kedves kérdező én tegnap voltam húzáson, iszonyat fájt, nekem is be volt gyulladva.Valahol leirtam, h gyulladt fogat nem lett volna szabad kiszedni, előtte antibiotikummal le kellett volna kezeltetni.

na mindegy ,okos dokibá kihúzta igy is..:(

Nem részletezem, milyen éjszakám volt..még jó, h volt itthon gyógyszer meg fájdalomcsillapitó.Remélem már kicsit jobban vagy,és mertj elmenni,legalább félévente megnézetni, h elejét vedd az esetleges romlásnak.Én hanyag voltam és igy jártam:(

Jobbulást!

2010. okt. 6. 10:26
 16/19 A kérdező kommentje:

Már az is fájt mikor a tűt szúrta.

Köszönöm amúgy ezt az érdekes "vitát" nagyon érdekes volt olvasni de, komolyan!:)

Még mindíg elég rendessen fáj a fél arcom :/

2010. okt. 6. 21:06
 17/19 anonim ***** válasza:
volt otthon gyógyszer meg fájdalomcsillapító?Miért a fájdalomcsillapító nem gyógyszer?
2010. okt. 7. 17:34
 18/19 anonim ***** válasza:

Kedves Kérdező! Őszinte részvétem... Az a gyanúm, hogy jól gondoltam, hogy gyulladásos volt a fog és ez a gyulladás még mindig nem múlt el teljesen, de remélhetőleg lecsengőben van már. Nem tudok jobbat tanácsolni, mint a tüneti terápia: ha jó neki, tegyél az arcodra hűtő borogatást és szükség szerint vegyél be fájdalomcsillapítót. Ám ha néhány napon belül nem akar javulni, meg kell mutatni a fogorvosnak (esetleg másiknak) és majd eldönti, hogy kell-e valamilyen antibiotikumot indítani (Doxyciclin, Rulid). Remélem, gyorsan meggyógyulsz, ezt kívánom.:)

(Az a kis polémia 85% kollégával? Nem akartam őt megbántani, csak szakmai dolgokról próbáltam információt adni, tényekről, amelyeket lehet elutasítani, másképp értelmezni, de attól még tények.)

2010. okt. 7. 18:25
 19/19 anonim ***** válasza:
menj el másikhoz, hátha a másik emberségesebben bánik veled. elvégre jogod van orvost cserélni választani, jogod van eldönteni, hogy kinek adod a pénzed, kiben bízol meg. ők abból élnek, ha valaki rájuk bízza magát. én is cserélem a dokit, mert észnélkül akarja a fogaimat kihúzkálni, hátha akkor még porcelán pótlást is kérek, mégtöbb lóvét leszedhet rólam.
2014. okt. 5. 04:52
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!