Kezdőoldal » Egészség » Fogak, szájápolás » Mit egyek foghúzás után?

Mit egyek foghúzás után?

Figyelt kérdés
Éhes vagyok, de olyan mintha zsibbadna még, pedig már 8 órája ki lett húzva, ez már a fájdalomtól van, vagy a vérzés miatt? Hogy zsibbadt?
2023. febr. 7. 21:51
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
Szia! Tejtermékeket nem szabad enni! Inkàbb csak levest és fôzelékeket!
2023. febr. 7. 22:01
 2/11 anonim ***** válasza:
100%
Kb mindent amit meg bírsz enni. Tejtermékeket kerüld még 2-3 napig.
2023. febr. 7. 22:02
 3/11 anonim ***** válasza:

Nekem azt mondták hogy legyen lehetőleg valamilyen leves de abból is csak olyan ami nem túl forró vagy fűszeres és nem lehet benne tejföl.

Elvileg egy hétig semmilyen tejterméket nem lehetne de én tegnap (4 nappal a húzás után) ezt elfelejtve ettem egy kis sajtot, úgy nézki nem lett semmi bajom tőle.

A tejet behelyettesítettem növényivel, banánt bele pépesítve egész iható. :D

2023. febr. 7. 22:04
 4/11 anonim ***** válasza:
A zsibbadàs pedig idegi eredetû, - el fog mùlni! B vitaminok segithetik a sebgyògyùlàsàt!
2023. febr. 7. 22:06
 5/11 A kérdező kommentje:

Köszi mindenkinek!

Szerintetek normális ha vérzik, és köpködnöm kell a véres nyálat, már 8 órája?

Elszabad igy aludni? Nem fuladok meg?

2023. febr. 7. 22:09
 6/11 anonim ***** válasza:

Nem fulladsz meg! Nyeled éjjel, mint a nyálad.

Nekem 2-3 napig alig érezhetően szivárgott a vér.

2023. febr. 7. 22:12
 7/11 A kérdező kommentje:
De ez nem sok vér veszteség így? Én ma szerintem nem eszek, ha nem áll el vissza megyek, én nem szenvedek vele.
2023. febr. 7. 22:19
 8/11 anonim ***** válasza:
Mondtuk szépen, hogy ne köpködj...
2023. febr. 7. 22:20
 9/11 anonim ***** válasza:

Ne köpködj! Ez nagyon fontos, nem szabad köpni, a sebet szívogatni, bele piszkálni. Ezekkel csak mégjobban előidézed a vérzést.

Enni 2-3 napig tejtermékeket, tojást nem szabad, csípős, erősen fűszeres értel sem ajánlott. Alkohol, dohányzás pláne nagyon nem javasolt. Sok növényi alapú, vegán értel van már, ami jó alternatíva. Illetve pépes gyülölcsök, zöldségek. Amire érdemes figyelni, hogy pl a rizs, tarhonya könnyen belemehet a sebbe.

Gézre lehet ráharapni, ha vérzik. De ha holnapig nem lesz jobb, akkor tényleg hívd fel az orvosod.

2023. febr. 7. 23:46
 10/11 A kérdező kommentje:

Köszönöm.

Úgy tűnik elmúlt a vérzés reggel szép lassan kifolyattam a nyálam, és nem tűnt véresnek, vér íz kicsit a számba van még, de majd gondolom ha na megmossom jobb lesz.

Csirkés noodles tésztát ehetek, miután meghűlt? Másik az marhás, de az enyhe fűszerezésű. Nem tudom, megszabad azt enni, úgy tudom nem szabad. Nem tudom bele fér-e. Korpás kenyeret ilyen barnát amin nincs mag, olyat ehetek?

2023. febr. 8. 11:46
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!