Tömés utáni ínygyulladás mitől lehet?
Kaptam. Orvos annyit mondott, hogy lehet a matricafeszítő sértette fel. Ha így lenne, akkor furcsa hogy majd 3 hét után semmi változás nincs. Piros, fel van dagadva. Annyi történt, hogy a két fog között fehérlett az íny, nekem sebesnek tűnt. Ezt amennyire látom elmúlt. De a szemem bal oldali részénél érzek enyhe nyomást. Tudom ez a gyulladás jele, mert egy foghúzás után átéltem ezt. Még annyi, hogy a hidegre is érzékeny.
Nem volt mély a szuvasodás, ezt a fogorvos is mondta. Soha nem volt ínygyulladásom, főleg nem ekkora.
Ma megtörtént az újabb vizit. Váltig állítja, hogy a rossz szájhigénia végett történt ez. Mondtam neki, hogy reggel történt a tömés, már aznap délutánra feldagadt és begyulladt az ínyem, a fogam meg rendkívül érzékennyé vált. Erre azt mondta, hogy mivel megváltozott a két fog között a résnek a mérete, biztos ezért nem fogselymeztem alaposan, és elszaporodtak a baktériumok. Nyilván nem hiszem el ezt a szöveget. Kitisztította, rátömött egy vékony réteget, ahol érzékeny. Pénzt természetesen kért. Ez volt reggel, azóta semmi változás. Nyilván nem várom el, hogy alig 1 nap alatt változás legyen, de ugyanúgy be van gyulladva. Annyi változás történt, hogy már abszolút semmilyen fogselymet nem tudok a két fog közé beilleszteni, mivel oda is rakott extra tömést. Ajánlotta a superflosst, megvettem, lehetetlen a hátsó fogamba ezt behúzni, próbálkoztam fél óráig, majd feladtam.
Csak tudnám mi a probléma. Keresnék másik fogorvost, nyilván ez lesz a megoldás, de hónapokra adnak időpontot, és valószínű hogy fel kell mennem Budapestre, hogy értelmeset találjak.
Pedig ha jó a tömés és feltételezzük két kontroll után, hogy jó, akkor valóban higiénés gond van.
A super floss nagyon jó. Azt nem behúzni kell a fogak között, hanem a kemény végét oldalról "beszúrni" a fogközbe, majd a vastagabb részével - úgy mintha fogselyem lenne - jól kitisztítani a fogközt. Emellett fogkefével az ínyt is mosni kell. 45°-os szögben dönts meg a fogkefét a fognyakra, és körkörösen alaposan mosd meg! Ettől a 2 dologtól pár nap alatt el kellene múlnia!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!