Ez normális? Vagy nagyobb baj van?
Nem olyan régen bújtak ki felül a hátsó második nagyőrlő fogaim, de szinte már majdnem elérték a teljes méretüket.
Felül nincs gond, de alul is most bújtak ki ugyanezek a hátsó fogaim, azok még ki sincsenek teljesen. Mostanában elég sokszor vérzik az ínyem fogmosás közben, szinte minden nap. És mint látszik valamennyire a képen:
Az egyik alsó szemfogamnál sokkal lejjebb van az íny, mint a másikon. Egy kicsit ugyanezen a felső fogamon is, de nem ilyen látványosan. Itt vérezni is szokott, mint említettem. Ezt tegnap este vettem észre. De gondolom nem 1 nap alatt alakult ki. Ez csak azért van, mert a most kibújó nagyőrlő fogaim előretolják az összes fogamat? Ez normális, vagy valami komolyabbra kéne gondolnom? (ínysorvadás)
Hozzáteszem, én napi 2× 5 percig mosok fogat, finoman, nem dörzsölöm. Jó a szájhigiéniám. Szerintem.
Mélyharapásom van, nem tudom, hogy ennek van-e köze a dologhoz.
Veszel ilyet, és rögtön kiderül, jól mosol-e fogat: [link]
Nekem is van ilyen, ahol visszább van húzódva az íny, nem mondott rá semmit a fogorvos. A fogínysorvadás ennél durvább szerintem, ott gyulladt is az egész, a tied - bár homályos a kép - szerintem nem gyulladt. De talán majd kapsz választ olyantól, aki jobban ért hozzá.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!