Kezdőoldal » Egészség » Fogak, szájápolás » Mit javasoltok erre az esetre?

Mit javasoltok erre az esetre?

Figyelt kérdés

nagyon kéne a segítség, nem tudom mi tévő legyek, illetve megbízzak-e a jelenlegi fogorvosomban... helyi városi állami doki

szóval a helyzet a következő, a bekarikázott fogról lenne szó...

egyszer már kiesett belőle a tömés, és fél éve tömte be azzal a fehér, érzésre puha anyaggal

az a baj, hogy úgy érzem, puha a tömés, és baromi gyorsan kopik. a közepét tömte meg, és a széle a fognak eredeti, úgy érzem, hogy a kenyér héja le fogja törni a vékony széleit a fognak...

mintha egyszerűen kopna a tömés, de fél éves tömésről van szó, ennek kéne tartania 10 évig is, nem? nem szabadna kopnia, de érzésre kopik és puha, főleg az elején kopott gyorsan

a másik, hogy mintha már megint egy lyuk megjelent volna a fogon...

mit gondoltok, mi lenne a megoldás? kifúrni a lyukat? rá lehet tömni erre a jelenlegi tömésre mégegy adag tömést?

mit gondoltok a puha tömés elméletemről?

és mi a franctól lyukadhatott ki már megint ott a fog?

még alkoholos szájvízzel is öblögetek már, reggel is este is...

ha rákattintasz a képre, akkor teljes méretben beadja

[link]

[link]

[link]

nagyon köszönöm, nagyon fontos nekem ez a téma

2023. jan. 21. 20:59
 1/4 anonim ***** válasza:

Lehet a fogorvos nem megfelelően csinalja meg, keress egy másikat.

Tomesnek tartania kéne, újra kikene fúrni illetve megcsinalni ha kopot.

2023. jan. 21. 21:06
 2/4 anonim ***** válasza:
50%
A képen a fogad szép. Ha még egyszer kiesne a tömés, akkor szerintem érdemes lenne koronát csináltatnod rá. A jelenlegi fogorvosodban megbízhatsz, amit ő mond és javasol, ahhoz tartsd magad.
2023. jan. 21. 21:07
 3/4 anonim ***** válasza:

A kerdeshez sajnos erdemlegesen nem tudok hozzaszolni, viszont nagyon javaslom, hogy nezz utana a helyes fogmosasi technikanak! Illetve alkoholos szajvizet inkabb keruld, ha nagyon akarsz hasznalni, max alkoholmentes legyen.

De mindennel fontosabb a fogselyem, azt ne hagyd ki! A szajviz nem is erdekes, penzkidobas igazabol.

Amikor en megtanultam helyesen fogat mosni es elkezdtem hasznalni naponta ketszer fogselymet, orasi volt a valtozas. Eddig minden evben kellett valamelyik fogamat tomni vagy tomest cserelni, fogkovet leszedni, de azota (3 eve) meg semmit nem kellett csinalni a fogaimmal...

Nagyon durva.

2023. jan. 21. 22:09
 4/4 anonim ***** válasza:
Menj vissza a fogorvosodhoz, kell egy röntgen és majd utána kiderül tovább szuvasodott-e a fogad, ha igen, akkor kifúrja és betömi újra, ajánlott lenne egy korona is rá ha már nagyon nagy a lyuk és félsz, hogy a fog letörik.
2023. jan. 22. 07:24

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!