Kezdőoldal » Egészség » Fogak, szájápolás » Rosszul gyökérkezelték a...

Rosszul gyökérkezelték a fogam és másodszor is belobbant. Nem az ideg, hanem a gyöker, körülötte a csont. A Dalacin le fogja húzni??

Figyelt kérdés
Cataflammal szedem 3 napja, de semmi javulás és ha elmegy a fájdalomcsillapító hatása, kaparom a falat. Volt már így valaki?? Nyilván ki szedtem de először le kell mennie a gyulladásnak. De rettegek hogy semmit se fog javulni és meghalok :(

2023. jan. 12. 19:26
 1/7 A kérdező kommentje:
*kiszedEtem
2023. jan. 12. 19:26
 2/7 anonim ***** válasza:
Ha nem mikroszkóppal csinálták, akkor én még nem szedetném ki.
2023. jan. 12. 19:47
 3/7 anonim ***** válasza:

Azért ilyen miatt rettegni enyhe túlzás. Évek telnek el, mire sikerül valakinek az elhanyagolt fog talajàn feldobnia a talpát és azért ezek tényleg nagyon rossz állapotban lévő betegek, ahol minden fog szét van rohadva és amúgy az illető többszörösen nagyon rossz egészségi állapotnak örvend. Hajléktalanok, putris cigányok, akikről beszélek.

Gyökérkezelésbe mindig úgy kell belevágni, hogy tudatosítod magadban: ez nem 100%os. Minél hátulsóbb fogról van szó, annál kisebb az esélye a sikerességnek, például egy nagyőrlő esetén 50% körül mozog, függően a diagnózistól. Nem voltam ott, mikor csinálták a fogad, de akkor mondj olyat, hogy valamit rosszul csináltak, pláne elcsesztek (gondolom a másik kérdés is a tiéd volt), ha ezt biztosan tudod is. A műtőasztalon is maradnak ott emberek, mert nem reagálnak jól a terápiára, eszméletlen sz@r állapotban vannak, vagy olyan egyéni anatómiával rendelkeznek, amivel nem lehetett előre kalkulálni. Ez a fogakkal sincs máskènt.

A Dalacin pár nap alatt kifejti a hatását. Ha a Cataflam nem hat, érdemes mással próbálkozni: 800 mg ibuprofen, vagy Xilox, ami mèg működhet.

A mikroszkópos gyk jó ötlet, de ilyen sincsen minden mezővárosban, ráadásul van akkora pacientúrájuk, hogy ne tudjanak azonnal, soron kívül fogadni, úgyhogy mielőtt lemondanád a húzásra szánt időpontodat, nézz utána hogy hol és mikor tudnak ezzel fogadni.

2023. jan. 12. 21:32
 4/7 anonim ***** válasza:
Le viszi a gyulladást, de csak egy időre, azt a fogat kezelni kell, vagy kihúzni. Nekem gyökér kezelték, volt kétszer rezekálás, mmindhárom alkalommal Dalacin, de egy idő után húzni kellett.
2023. jan. 13. 07:09
 5/7 anonim ***** válasza:
A gyökérkezelés egy bizonytalan dolog. Fogászati asszisztens vagyok, nap mint nap gyökérkezelünk, nagyon változó eredménnyel. A legnagyobb odafigyelés mellett sem garantált a jó kimenetel. Szedd be az antibiotikumot, lehet, hogy már az megoldja. Ne várj azonnali változást, kell neki 1-2 nap. De lehet, hogy kell majd még korrigálni. Belehalni természetesen nem fogsz, de szerintem érdemes kérni valami erősebb fájdalomcsillapítót, pl Flector, Xilox.
2023. jan. 13. 09:53
 6/7 A kérdező kommentje:
5 köszönöm és írtam privát.
2023. jan. 13. 13:00
 7/7 anonim ***** válasza:
Flector rapid.
2023. jan. 14. 05:58

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!