Kezdőoldal » Egészség » Fogak, szájápolás » Miért harapom meg belül a...

Miért harapom meg belül a pofámat ,milyen szakrendelésre menjek?

Figyelt kérdés
Fogorvoshoz, fogszabályzásra,55 évesen? már napi rendszerességgel harapom meg a pofámat belűl jobb oldalon.jobb oldalon megvan minden fogam,bal oldalon alúl 1, felűl 2 hiányzik, felűl az utolsó megvan elötte hiányzik 2.hallottam olyan kifejezést, hogy így egy oldalú a rágás, valóban inkább jobb oldalon rágok. idegenkedek az inplantátumtól,hídtól! mit lehet ilyenkor tenni? mohón eszek? próbálok figyelni az étkezésnél, mégis állandóan ráharapok, már nincs ideje begyógyulni a sebnek, hegnek.régi fogorvosom azt mondta (isten nyugosztalja) hogy szüleim nem vittek el gyerek koromban fogszabályzásra! az alsó felső fogsorom nem zár össze,a felső rátakar az alsóra, tehát nem koccan össze.mit lehet ilyenkor még tenni? nem vagyok már fiatal.

2023. jan. 11. 22:33
 1/4 anonim ***** válasza:
100%

Nekem ugyanez volt a probléma, csak pont a fordított oldalon. Tavaly lettem 50 éves és végre be mertem vállalni a jobb oldalon hátul két nagy implantátumot.

Nagyon csodálkoztam, mert nulla fájdalom, nulla vérzéssel megcsináltak, és soha semmilyen gond nem volt vele, abszolút olyan érzés mint a saját.

Csak az ára volt húzós, 800 ezer 😰. Ha csontpotlas is kellett volna, meg plusz 200 ezer lett volna.

És azóta igyekszem a jobb oldalon rágni mert bal oldalt tényleg sokkal kisebbek a fogaim, hiszen évekig csak ott ragtam.

2023. jan. 11. 22:47
 2/4 anonim ***** válasza:
Ez a probléma számomra sem ismeretlen, csak szűk 20 évvel fiatalabb vagyok. Mindíg ugyanott haraptam el. Aztán kiderült, hogy egy, az ajkamban lévő kis daganatra haraptam rá mindíg. Nem érzel semmi furcsát ott, ahol folyton elharapod?
2023. jan. 11. 23:22
 3/4 anonim ***** válasza:
A foghiányok miatt az eredeti harapásod megváltozott, plusz a kor előre haladtával a szövetek is vesztenek a rugalmasságukból. A harapasodat kell helyreállítani fogpótlásokkal, készítésnél jelezd, hogy ilyen jellegű problémáid vannak, így a fogforma kialakításánál is tudnak előnyősebbet készíteni!
2023. jan. 12. 08:03
 4/4 anonim ***** válasza:

Nem pofa, hanem orca, pofája az állatnak van.

El kell menni fogorvoshoz és ő megmondja, mi a teendő. Azzal is kalkulálni kell, hogy ez ilyen és így is marad, pláne ha a szóba jövő megoldások zömétől elzárkózol, habár így látatlanba nem nagyon lehet megmondani, hogy teszem azt a hiányok bepótlása segítene-e bármit, mivel nem tudjuk, hogy milyen a kérdéses oldalon a fogak tengelyállása. Lehet utóbbin kell korrigálni, például koronával.

2023. jan. 12. 21:22

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!