Kezdőoldal » Egészség » Fogak, szájápolás » Teljes fogsor készités hogy...

Teljes fogsor készités hogy történik? Foginy mintát vesznek?

Figyelt kérdés
2023. jan. 9. 15:10
 1/2 anonim ***** válasza:
63%

Első lépésben megnézik a páciens száját, majd készítenek egy panoráma röntgent. Ez szükséges, hogy kizárjanak minden esetleges rendellenességet. (persze, akad fogorvos, aki ezt kihagyja)

Nekem van még pár fogam, amit rendebe tett előbb az orvos. Egyet kiműtöttek, egyikre kaptam koronát gyökérkezelés, tömés után, még egyet gyökérkezelt és tömött, mindegyikről leszedte a fogkövet. Amikor ezekkel elkészültek elmesélte, milyen lehetőségek vannak, mi mennyibe kerül. Érdemes több fogászati rendelőben árajánlatot kérni! Jómagam 5 helyről kértem, majd beláttam, a saját rendelőm (vagyis, ahová járok, magán rendelőbe) adta a legértelmesebb ajánlatot. Készülj fel, egyes helyeken nagyon irreális árakat mondanak. A legmagasabb ajánlat számomra, alsó részleges, felső teljes, 1,8 millió volt két évvel ezelőtt. 😲 Komoly anyagi lehetőség (és szponzor 😉😃) nélkül a legolcsóbb megoldást választottam, ami kb. 300 000 forintba fájt akkoriban. (a fogászati kezelések még kitettek kb. 150 000-et)

Amikor a pótláshoz értünk, az egyszerűbb menet volt, mint a kezelések. Lenyomatot vettek az alsó, majd a felső fogsorról, ez pár pillanat volt. Majd egy olyat is, ami mindkettőt érintette. (ha jól tudom, ez a harapásminta) Ez lassabban kötött meg, én nem élveztem, mivel öklendezős típus vagyok. Trükk az volt, hogy előre kellett hajolnom, akkor kevésbé volt zavaró. 😉

Amikor kész lettek a fogsorok, akkor bepróbálják, ott helyeben még az orvos alakított rajta. Amikor mindkettőt beteszik össze kell harapni egy papírcsíkra vagy mire, ami alapján megnézik, hol, mennyire jó a harapás. Ezután még egyszer visszaküldte esetemben a technikusnak, másnap megkaptam.

(Két éve használom, egyszer sikerült leejtenem tisztítás közben eltölt a felső. Garanciában ingyen megjavították. Nemrég kitört három fog a felsőből. ☹️ Egy csak lágy kaja evése közben, majd a két mellette lévő is. Ezek javítása már nem garanciális, mert az lejárt. Kb. 35-40 ezer Ft lesz a javítása. Közeljövőben beadom, pár nap alatt lesz kész.)

2023. jan. 9. 15:44
 2/2 anonim ***** válasza:
76%

A nincs egyáltalán fog a szájban, tehát teljes kivehető pótlásról van szó, akkor kb így kell elképzelni:

- lenyomatvétel alul/felül

- újabb lenyomat, egy precízebb

- következő alkalommal bemérnek pár dolgot a korábbi lenyomatok segítségével (harapási magasságot leginkább), általában ilyenkor kell fogszínt választani

-egy félkész fogsort kell próbálni, ilyenkor már kb lehet látni milyen lesz, lehet még mindenen variálni

-kész a fogsor, ha valami apróság nem stimmel, lehet korigálni, de ha minden jó, készen van az egész

Nagyon nagy vonalakban kb ennyi.

2023. jan. 9. 17:33

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!