Kezdőoldal » Egészség » Fogak, szájápolás » A koronahosszabítás azonos...

A koronahosszabítás azonos azzal, mint amikor kauterrel szednek le az ínyből?

Figyelt kérdés
Ha jól tudom ez esetleg lehet sikeres megoldás akkor, ha egy szuvasodás meglehetősen mély. Ezt minden fogászaton elvégzik van szájsebész vagy parodontológus?
2022. dec. 27. 16:38
 1/6 anonim ***** válasza:
Ez komplexebb kérdés, alapvetően nem azonos, az ínyszinthez képest 2-3 mm-re kell kerüljön a csontszint. Ha nem korrigálják és csak az ínyből vesznek el kauterrel (persze van ahol ez is elég), akkor is ki fog alakulni ez a 2-3 mm csak egy nem kontrollált módon, ami nem előnyös.
2022. dec. 27. 22:02
 2/6 A kérdező kommentje:
Értem, remélem ha máshogy nem, így sikerül megmenteni.
2022. dec. 27. 22:11
 3/6 anonim ***** válasza:
De alapvetően ilyesmikre elég ritkán van szükség, enélkül is simán meg lehet menteni egy fogat.
2022. dec. 27. 23:03
 4/6 A kérdező kommentje:
Bár igazad lenne.
2022. dec. 27. 23:06
 5/6 anonim ***** válasza:
Nekem csináltak ilyet pár hónapja. Leválasztották az ínyt a csontról és abból vettek el egy picit, aztán összevarrták. Nem tudom, sima fogorvos is csinálhatja-e, az enyém azt hiszem szájsebész is. Azért volt rá szükség, mert egy gyökérkezelés alatt álló fogam letört. A fogorvos inkább implantátumot javasolt volna, és elmondta, hogy ez a megoldás nem biztos, hogy működni fog, és ha működik is, a végeredmény azért gyengébb lesz. De én úgy döntöttem, hogy nekem megéri, próbáljuk meg. Sikerült felépíteni a fogat végül, meglátjuk, meddig bírja.
2022. dec. 29. 19:34
 6/6 A kérdező kommentje:
Talán olcsóbb mint az implantátum és picivel természetesebb, de szerintem főként akkor lehet jó opció, ha az implantálás nem lehetséges.
2022. dec. 29. 22:57

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!