Miért marja a fogamat a sütőporos gofri?
10 éve vettem észre, hogy marja a fogam és olyan érzetre, hogy 5 percre elveszti a fényes csúszós érzetet, mintha mattra lemarta volna egy szódabikarbóna, igen tudom takarításnál is van egy ilyen furi érzet a felületeken és a kettő nincs távol egymástól összetételben.
Ami ugyanilyet okoz:
Kóla, persze a foszforsav miatt
Vegán keksz, szerintem rohadt sok szódabikarbóna volt benne
Itthoni gofri, 20 dkg liszt 1 csomag sütőpor az összes recept és állatira marja a fogam
Bolti gofri egyébként nem, fogalmam sincs mi van akkor benne
Egyes más itthoni, kifejezetten bő sütőporos süti is mar
Őszintén szólva itt a kérdésem az, hogy ez pusztán nekem kellemetlen érzés, és ne foglalkozzak vele, vagy ez konkrétan minden alkalommal károsítja?
Mert akkor komolyan kerülni fogom őket, kólát mondjuk egész életemben soha nem iszom. Süti viszont van...
Nekem ez nem olyan, hogy megkeseríti az életem, mert az egészséges táplálkozással úgysem hozható össze, évek óta kerülöm ami mar, de nem értem és nem tudom, hogy ez egy tünet, hogy később bizonyos fogbetegség utolér, vagy egy jel, hogy folyamatosan de tényleg mindig 1500 Ft-os drága, érzékeny fogra való fogkrémet szabadna csak használni?
Másrészt ha annyira káros, szívesen elutasítom akárki is megkínál, csak azért jó lenne tudni.
Meg is fogom kérdezni a fogorvost de általában nem tudnak válaszolni az ilyen "jelentéktelen" kérdésekre.
Máskor is mart az egyik fehérítős fogkrém, arra sem tudta miért. A gyártót kérdeztem és onnan tudtam meg, hogy nekem nem ajánlott. Mert a fehérítős az vegyi anyagokkal egyúttal "mar" is. Dolgozik, csinál valamit a fog felszínén és nekem nem bírja.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!