Kezdőoldal » Egészség » Fogak, szájápolás » Miért lényeges, hogy minek a...

Miért lényeges, hogy minek a harapására érzékeny a fogam?

Figyelt kérdés
Elmondtam a fogorvosnak, hogy szerintem harapásra, nyomásra érzékeny. Legalábbis nyomkodtam erősen az ujjammal és éreztem utána kellemetlenséget. Azt javasolta, hogy teszteljem milyen harapásra érzékeny? Kenyérhéjra, mandulára vagy mire? Ennek mi a jelentősége? Kocogtatta, az nem volt kellemetlen. Vmi minusz 45 fokos vattát nyomkodott hozzá, azt is éreztem, fura volt mintha valami savanykás dolog lett volna. Nem fájt.

2022. dec. 10. 21:52
 1/2 anonim ***** válasza:
100%
Azért lényeges, mert nem mindegy, hogy egy kenyérbél elrágása is gondot okoz, mert olyan fájdalmad lesz tőle, hogy visítva rohansz az ügyeletre, vagy egy óra mézeskalács rágcsálás után enyhe tompa fájdalmat érzel, ami pihentetésre megszűnik. Különösen akkor fontos, ha látható objektív oka nincs a panasznak (szuvasodás, esetleg tömés, elongálódott fog szemben lévő hiány miatt). Amúgy miért nyomkodod?
2022. dec. 11. 13:18
 2/2 A kérdező kommentje:
Úgy hiszem azért, mert néha fájdogál szerint harapásra és utána kellemetlen egy ideig. És tesztelni próbáltam, de inkább követem, amit a doktornő mondott. Pihentetésre megszokott szünni.De feltételezem, hogy komolyabb baja van. Én úgy láttam, hogy a koronákról csinált röntgent, egy oldalsó szuvasodás van, amit jan 13.-án tervez tömni. Amúgy sajnos van tömés ott már, talán nem is kevés. Sajnos régen hanyag voltam eléggé, már bánom és igyekszem változni.
2022. dec. 11. 16:29

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!