Kezdőoldal » Egészség » Fogak, szájápolás » Hogy zajlik egy panoráma röntgen?

Hogy zajlik egy panoráma röntgen?

Figyelt kérdés

Kicsit begyulladt az inyem fogtömés után. Az orvosom azt mondta lehet ott valami, igy elküld panoráma röntgenre, mert jobb ha lát mindent.

Én félek minden orvostól ill. ami összefügg ezzel és most a röntgentől...

Tesznek valamit a számba hogy hozzáférjen a röntgen? Meg valamilyen őlomköpenyt rám adnak?

Lehet el sem megyek, már tiszta idegbeteg vagyok!

2022. nov. 22. 13:05
 1/9 anonim ***** válasza:
Kapsz köpenyt, persze. És tesznek "valamit" a szádba. Az álladat meg egy tartóra teszed, a nyelvedet a szájpadlásodra. Egy pillanat az egész.
2022. nov. 22. 13:11
 2/9 A kérdező kommentje:
De micsodát tesznek a számba? Valamilyen szájtágitót?
2022. nov. 22. 13:21
 3/9 A kérdező kommentje:

Ha a szájpadlásomra teszem a nyelvem akkor ki se tudom nyitni a számat.

Lehet megfogokk halni...

2022. nov. 22. 13:22
 4/9 anonim ***** válasza:

Dehogyis. Egy pici műanyagot, amire rá lell harapni. Az csak azért van, hogy a felső fogaid ne takarják az alsókat.

Nyugi, teljesen fájdalommentes.

2022. nov. 22. 13:25
 5/9 anonim ***** válasza:

Nem szájtágítót, hanem egy vastagabb, csőszerű izét. Arra kell ráharapnod. A szádat pont hogy csuknod kell. A nyelvedet azért kell "elvenni" onnan, hogy ne zavarjon a felvétel készítése közben.

Tedd a hüvelyujjadat a szádba, harapj rá, és tedd a nyelvedet a szájpadlásodra. Na ilyesmi lesz. Bele lehet ebbe halni? :)

2022. nov. 22. 13:27
 6/9 A kérdező kommentje:
Jaj már értem. Köszi szépen! :)
2022. nov. 22. 13:28
 7/9 A kérdező kommentje:
5: Na de ha a számba teszem a hüvelyujjamat akkor a nyelvemet hogy tapasszam a szájpadlásomhoz mivel ott az ujjam, csak úgy tudom ha nincs ott semmi.
2022. nov. 22. 13:33
 8/9 Laylah ***** válasza:

Azóta gondolom, belehaltál. :D

Rá kell harapni egy kis csőszerű/lapos műanyagra, kb. akkora vagy kisebb, mintha egy ceruza végét rágcsálnád. Álladat lerakod a támaszra, szemed becsukod, és vársz így egy percet vagy kettőt, amíg körbepásztáz a fejed körül egy szerkezet. Nem érzel semmit.

2022. dec. 5. 11:54
 9/9 A kérdező kommentje:

8: Igen, pontosan igy volt. :)

Túléltem szerencsére és már végrendeletet is akartam irni. :D

Most már bátor vagyok. :D

Szerencsére elmúlt már a gyulladás az inyemben, kaptam rá antibiotikum gyógyszert.

Köszi mindenkinek a választ! :)

2022. dec. 5. 16:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!