Baj, ha ennyire szorosan állnak egymás mellett a fogaim?
Nincsenek bölcsességfogaim! egy se! összesen van 28 fogam, 7-7-7-7 jobb-bal, fönt lent. Ezek annyira szorulnak, hogy csomószor érzek ilyen erős szorító, nyomó érzést az összes fogamnál, de normál esetben a fogselyem se megy be közéjük. Konkrétan nem tudom benyomni két fog közé a kifeszített fogselymet.
Ez normális?
Nagyon szépek, szépen állnak. Sosem volt semmi problémám velük, nem kellett csak barázdát zárni max! Fogszabályzóm se volt soha.
Hány éves vagy?
Nekem is ez volt, azthiszem 17éves voltam,mikor jeleztem a fogorvosnak az észrevételem, de legyintett rá. Akkor már kint voltak a bölcsesség fogaim részben.
Az alsó fogsorom hiánytalan, felülről már húztak ki rágó fogat. Az alsó soron mára egymást fedik a metszőfogaim , amik kissé a tetejük felé szélesednek. Sokszor törik le róluk kisebb, tényleg pici darabok, amik miatt mára nem túl esztétikusak közelről nézve.
Mihelyt lesz alkalmam, az alsó bölcsesség fogaimat kivetetem, hátha nagyjából kicsit visszább rendeződik, engem zavar.
Problémát ( érzékenységet) nem okoz különösebben.
Felső soron nincs ilyesmi gondom, épp jó távolságra vannak mára.(29 vagyok)
Ezt azért írtam le, hogy tudd, érdemes vele foglalkozni , és ha úgy látod jónak, erőltesd az akaratod a fogorvosodnál,hogy valami zavar.
Nem kizárt hogy egy húzás után fogszabályzót tesznek fel, de ezt a szakember nyilván jobban tudja, ha látja a te esetedet.
Nyugi, nekem 42 évesen is így állnak.
Nincs velük semmi baj.
Csiszolni nem érdemes egyáltalán
Érzékeny lehet utána , vagy jóval utána, felső réteget tömés nélkül nem nagyon vékonyítanak el.
Ha nagyon zavar, akkor minél hamarabb vedd fel a kapcsolatot a fogszabályozós szakival.
És úgy minél hamarabb megoldódik.
Ha most zavar, később is fog, akkor már tegyél érte most :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!