Kezdőoldal » Egészség » Fogak, szájápolás » Mennyire fáj az ép szemfog...

Mennyire fáj az ép szemfog kihúzása?

Figyelt kérdés

Lassan ideje lesz felrakatni a fogszabályzót, ehhez pedig nagyon úgy tűnik hogy mindkét szemfogamat ki kell húzni.. nagyon félek hogy tényleg ehhez kell folyamodni..

Nektek mi a tapasztalatotok szemfog húzással? Nagyon fáj? Mit éreztetek?

2022. nov. 9. 19:17
 1/10 anonim ***** válasza:
80%
Ugyanannyira, mint a rossz fogé. Ott semmit nem fogsz érezni belőle, legfeljebb előtte az injekciót (egyes helyeken altatásban csinálják, de ez ritkább), a húzás után viszont fog fájni a helye legalább 1-2 hétig. Fájdalomcsillapítóval ezt is ki lehet bírni. Bár nem értem, fogszabályzóhoz miért kellene kihúzni az ép fogakat? Nem hallottam még ilyenről.
2022. nov. 9. 19:28
 2/10 anonim ***** válasza:
100%
Nem a szemfogat szokták kihúzni tudtommal. Ki mondta ezt neked, az orvos?
2022. nov. 9. 19:28
 3/10 anonim ***** válasza:
100%
Kernek egy masodvelemenyt.
2022. nov. 9. 19:31
 4/10 anonim ***** válasza:
94%
És nem lenne szükség a szemfogaidra?
2022. nov. 9. 19:36
 5/10 anonim ***** válasza:
100%
Hallod, ez nagyon nem hangzik jól. Nekem megoldották úgy a fogszabályzást, hogy még a bölcsességfogaim közül sem kellett kihúzni egyet sem! 1000% hogy nem hagynám, hogy a szemfogaimat kihúzzák, literálisan what the fuck
2022. nov. 9. 19:40
 6/10 anonim ***** válasza:

Hát ilyet még én se hallottam.

"Ha valakinek túl sok fog van a szájába"szóval a fogszabályozáshoz ritkítani kell hát nem a szem fogat szokták kihúzni.

2022. nov. 9. 19:50
 7/10 anonim ***** válasza:

Kettes vagyok. Nálunk sok fogszabályzós volt a családban, jómagam is, ezért gondoltam, hogy szemfogat nem húznak. De most gyorsan körbe kérdeztem, és az egyiküknek szintén a szemfogait húzták ki. :)

Egyébként pedig majdnem mindenkinek jó fogát húzzák ki. Nekem szintén a jó kisörlőket szedték ki, míg a tömöttek ott maradtak.

2022. nov. 9. 19:52
 8/10 A kérdező kommentje:
A szemfog mellett van a Kismetsző fogam ugye.. a szemfogam jóval kisebb mint a Kismetsző, tehát ha az lenne kihúzva, valószínű hogy elég csúnyán nézne ki.. viszont jobb oldalt a szemfog pedig jóval feljebbről nőtt mint kellett volna.. valami ilyesmi miatt lehetséges hogy az lesz kihúzva.
2022. nov. 9. 19:55
 9/10 anonim ***** válasza:
100%
Ezek szerint olyan helyen van hogy nem nagyon tudnák "helyre cibálni". Ne félj tőle az orvos tudja mi a legoptimálisabb megoldás. Nem lesz kellemetlenebb mind egy másik fog kihúzása.
2022. nov. 9. 20:02
 10/10 anonim ***** válasza:
Ismerek olyat akinek ezt csinálták, borzasztóan természetellenes lett a fogsora, a helyedben kérnék még pár véleményt
2022. nov. 10. 12:19

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!