Fogorvost illik tegezni?
Arra az esetre gondolok, amikor nagyjából azonos korú a beteggel, kb. 30 éves kor körüliek esetében
Több ilyet hallottam már, ez illetlenség lenne vagy rendben van?
Ha felajanlja, akkor igen.
De amugy nem illik
#4 Ha "sziázik" és nincs nagy korkülönbség az orvos javára, akkor tegezd csak le - hisz így felajánlotta a dolgot!
Ha nem tegezed le, akkor alacsonyabbrendűnek és/vagy infantilis személyiségnek állítod be magad - ami természetesen kerülendő.
Nem illik, kivéve ha külön szól róla, hogy tegeződjetek.
Én fogorvos vagyok, nem szeretem, mikor letegeznek, nem haverkodni vagyunk ott, mindamellett hogy sokan éppen emiatt a tegezés miatt érzik tévesen azt, hogy vip betegek, vagy többet engednek meg maguknak, mint ami belefér. Gondolok itt arra, mikor fb-on rám ír vasárnap/ünnepnap, hogy egy soron kívüli ellátást szeretne, vagy nem gondolja, hogy az időpontját komolyan kéne venni és beesik fél óra késéssel. Mindig próbálok megmaradni egy formális viszonynál, de az a tapasztalatom, hogyha egyszer valaki bejön úgy, hogy “sziasztok”, mégha direkt szólok is, hogy magázodjunk, akkor sem vált. Bunkóság.
A 7-esnek igaza van, nekem furcsa az a sok merev "nem illik tegezni" ember.
Én is 30 múltam, de jóval kevesebbnek nézek ki. Pár hete járok magánban fogorvoshoz, és bár magáztam a 2 korombeli doktornőt, ők is magáztak, de az egyik véletlenül (?) tegezve kért elnézést, mikor hozzányúlt a fogamhoz, és fájt.
A 2 asszisztens meg tegezett végig, az egyik 40-en túl lehet. Na, most ilyenkor mi van?
Távozáskor viszláttal köszöntem, de így is kicsit fura volt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!