Segíts! Az ínyem feldagadt, tiszta gennyes volt, és kidurrant most ott lóg a bőr a fogamra hátul, de már nagyon fáj, mit tegyek?
Pengével nyúlj oda úgy h az ujjaddal fogod azt a lógó bőrt.
De óvatosan.
18/F
Most, mivel hétvége és este van; öblíts szájvízzel vagy ha nincs akkor alkohollal, vagy sós vízzel ha nagyon csíp akkor is, de utána hideg vízzel enyhítheted. Vegyél be gyulladáscsökkentőt, fájdalomcsillapítót, pl: Cataflam, Algopirin. (Aspirint véletlenül SEM, mert vérzést okozhat most)
Mi itt nem tudjuk megítélni hogy sima ínygyulladás ez (azt is kezelni kell) vagy ciszta van mögötte, orvoshoz kell menned mindenképp, aki remélhetőleg röntgen alapján dönt.
Ne hanyagold el!
hypoval??? no comment.
alkohollal a fenébe is...lehet akár egy jó erős pálesz is!
Hyperol is jó akk.
Én azért írtam a pengét mert tudom forgatni a nyelvemmel.
18/F
Meg ne műtsd magadat otthon! Öblögess fertőtlenítő hatású szájvízzel, a hyperolos oldat is jó, ne piszkáld a lelógó bőrt és amint tudsz, de legkésőbb hétfőn loholj a szájsebészetre!
Ha van elérhető távolságban fogászati ügyelet, menj el akár ma vagy holnap, ott is kapsz "elsősegélyt".
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!