Kezdőoldal » Egészség » Fogak, szájápolás » Mennyire lehet bízni a fogorvo...

Mennyire lehet bízni a fogorvos szavában?

Figyelt kérdés

Most voltam először fogorvosnál. Kicsit féltem, de rávettem magam és elmentem SZTK-ba

( Rendes a férfi, és ügyes)

Ott azt mondta, az orvos, hogy 3 lyukas fogam van. Mennyire lehet bízmi a szavában? Mert én többet is láttam mint hármat.

Kérlek válaszoljatok normálisan. Nagyom szeretném tudni. A válaszokat előre is köszönöm.

16/L

2022. szept. 1. 22:56
A kérdező szavazást indított:
Természetesen lehet bízni benne. Tudja a dolgát.
Nem minden esetben látja.
Nem lehet megbízni benne.
30 szavazat
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
100%
Miután megcsinálta a hármat, majd szépen megkérdezed tőle a többit. Nem bizalmatlankodni kell, hanem kommunikálni.
2022. szept. 1. 23:11
 2/16 anonim ***** válasza:
21%
Hiába van lyukas fogad, akkor is ha látható nem muszáj mindent egyből tömni. Minden tömés egy trauma a fognak. Ha még lehet várni vele akár 1-2-3 évet míg odaig fajul hogy muszáj akkor az a helyes út. A 3 tömés ajánlása valószínűleg már előrehaladott és nem szabad vele várni.
2022. szept. 2. 01:26
 3/16 anonim ***** válasza:
72%
De nagy baromságot írsz, kettes! Nem a kis lyuk betömése trauma a fognak, hanem a nagy lyuk okozta fájdalom és az esetleges ebből eredő gyökérkezelés elviselése a fog tulajdonosának! A fognak nincs lelke, hogy traumája legyen. Maximum idegei vannak, de azoknak pont az a jó, ha minél távolabb van tőlük a lyuk. A fogorvostól való beteges félelmedhez ne gyártsál már agyament elméleteket! 1-2-3 évet nem lehet a foglyukkal várni, mert addigra már nem lesz fog. Persze senki nem is képes várni, mert addigra belepusztulna a fájdalomba! Szerinted a félévenkénti fogorvosi látogatás valami Andersen meséi?
2022. szept. 2. 01:39
 4/16 anonim ***** válasza:
90%
Nem értem miért kellene várni x évet lyukas foggal. Egy lyukas fog sokkal sérülékenyebb. Trauma a fognak, ezt így mondják, de valójában neked az, nincs lelke nyilván. El kell járni fél évente fogorvoshoz kontrollra, mert van amit a fogorvos még akkor észrevesz, amikor még te nem érzékeled.
2022. szept. 2. 06:40
 5/16 anonim ***** válasza:
100%
Lehet fogköved is van és azt látod. Ha nem vagy biztos benne menj vissza és mondd meg neki mi a helyzet.
2022. szept. 2. 07:37
 6/16 anonim ***** válasza:
93%
A barázdák elszíneződése lesz az, amit látsz, de az nem szuvasodás
2022. szept. 2. 08:26
 7/16 anonim ***** válasza:
100%
Igen, egy elszíneződött barázda nem minden esetben fordul át szuvasodásba. Ezeket félévenkénti kontollokkal követjük csak. Ha az látszik, hogy a szükséges beavatkozni, ezt így is bőven időben meg lehet még tenni.
2022. szept. 2. 10:19
 8/16 NTBS ***** válasza:
82%
Teljesen.
2022. szept. 2. 10:25
 9/16 anonim ***** válasza:
81%

Hát, én épp most vagyok túl egy olyan hercehurcán, hogy azért kellett kihúzni egy fogam, mert télen nem vettek észre egy lyukat, ami nyárra túl nagy lett:( - Most nyáron 3(!) JÓ / KIVÁLÓ dokinál voltam (az én orvosom sajnos épp nem volt elérhető), hogy tényleg nem menthető-e már, és mindegyiküket megkértem, hogy amúgy nézzék már meg a többi fogam is, van-e gond valahol. Mindegyik azt mondta, hogy minden más rendben van. És kb. 1 héttel a foghúzás után "találtam" fogtükörrel egy másik lyukat is:(, amit aztán a saját fogorvosom be is tömött.

Szóval sajnos SOHA, SENKIBEN nem szabad teljesen megbízni, akkor sem, ha ő a szakember. Mert ha ÉN észrevettem, mint laikus, akkor nekik is látni kellett volna. Nem is értem, hogy nem szúrták ki, mert igenis, észrevehető volt (bár hátsó fogról volt szó, de mégis)

Én rendszeresen (nem gyakran, de időről-időre) nézem itthon fogtükörrel a fogaim, és minden kis lyukat be szoktam tömetni (sajnos azt, amit végül húzni kellett, én sem szúrtam ki, dühített is nagyon). Sokkal jobb a kicsit, mint a nagyot, hiszen a fogszuvasodás olyasmi, ami nem fog magától rendeződni, ellenkezőleg, egyre rosszabb lesz.

Amúgy olyan dokit kell keresni, akiben ALAPVETŐEN vagy MAJDNEM TELJESEN megbízol. De ez nem azt jelenti, hogy teljesen vakon. Attól még a saját eszed használni kell, és meg kell tenned, amit tudsz!

Szóval, ha többet is láttál, akkor kérdezz rá tételesen! És igen, lehet, hogy csak elszíneződés, lehet, hogy csak barázda stb., és ha ezt mondja, persze, hidd el neki. De ne az legyen, hogy átsiklik felette! (Ahogy én most láttam, sok doki túlságosan bízik a röntgenben. Hallottam olyat, hogy "de hát a röntgenen nem is látszik" - na igen, de ha látszik, már régen rossz. Nekem az a nagy tanulság a saját esetemből, hogy nem szabad lebecsülni az "ósdi", megtekintéses vizsgálat jelentőségét (persze, a röntgen is kell, ha arról van szó, mert vannak problémák, amik nem látszanak))

2022. szept. 2. 18:36
 10/16 anonim ***** válasza:
19%
Van az ún. konzervatív fogászati szemlélet, ami azt mondja, hogy az egész kicsi lyukat békén kell hagyni. Nem vagyok szakértő, ne kérdezzétek, miért, de úgy tudom, hogy ez egy elfogadott nézet.
2022. szept. 3. 10:35
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!