Gyökérkezelésnél bentmaradt tű?
#2 egy gyökérkezelt fog nem fog érezni, mivel gyökérkezelt...épp ezért derült ki röntgennel csak a probléma.
Kérdező én a helyedben visszamennék a fogorvoshoz, aki ezt okozta, hogy mit kezdjél a helyzettel.
"egy gyökérkezelt fog nem fog érezni, mivel gyökérkezelt"
Oké, elfogadom. De akkor is, a fogorvosnak és neki is éreznie kellett volna a törést. Valamint megint: Az orvosnak HOGY nem tűnt fel, hogy rövidebb a tű?
A tesóm is igy járt. Nem szólt neki a doki. Aztán sok év után begyulladt és akkor derült ki. Az új doki kinlódott vele, de nem tudta kiszedni. Sajnos a fogat sem lehetett megmenteni. A régi dokija addigra nyugdíjba ment. Ha jól emlékszem akkor azt olvastam, hogy ilyen elöfordul, viszont a pácienset informálni kell és figyelni kell, nehogy legyen valami baj.
Nem, nem érezni, hogy bent van a tü. A tömést sem érzed, hogy bent van.
Szerintem ha nem fáj, akkor nem szabad hozzányúlni, de ezt egy független orvos tudja megmondani.
Király Dentet ajánlom, bár nem biztos, hogy csinálnak ilyet.
Kedves 2es!
A páciens abból nme fog érezni semmit, ha egy vékonyka tű utolsó 1 mm-e bent marad a gyökércsatornájában.
Normál esetben az orvosnak valóban észre kéne vennie, hogy az eszköz, amit kihúz rövidebb, magát a törést ő sem feltétlenül veszi észre. Mindenesetre, ha feltűnik neki, akkor informálni kell a beteget. Azt tudni kell, hogy ez egy valós rizikó, előfurdulhat egy görbébb gyökércsatornában, ezzel számolnia kell a páciensnek és az orvosnak is.
Mikrószkóppal és speckó eszközökkel van esély az eltávolításra, de nem borítékolható a siker még úgy sem.
Ha megtörtént a baj, és a fog panaszmentes, akkor a páciens tájékoztatása mellett elkészülhet a gyökértömés. Ha panaszos, és nem megy az eltávolítása a darabnak, ki kell venni a fogat.
Ne kelts lincshangulatod, ha fogalmad sincs semmiről, pláne a kérdezőnek sem segítettél...
Mert az aztán nagyon lincshangulat, hogy nem hangzik jól egy, a gyökércsatornába tört tű... De legalább felvilágosítottál, és ezt köszönöm.
A lepontozásmániások meg mehetnek a fenébe
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!