Szerintetek ez normális egy fogorvosnal?
Kulfoldon elek, de direkt ugy terveztem a szabim Mo. - n, hogy beleferjen a fogdoki.
Tegnap elmentem. Egy idősebb doki, magarendeles. Eszközök regiek,rozsdasak.1 ember kijott, a masikat hivta is be. Fertőtlenítesnek nyoma se volt. Nem hordott kesztyut az orvos. Se arcmaszkot. Nem volt aszisztens. Nem volt nyalszivas, se rontgen, meg se kerdezte, hogy allergias vok e.Se papirtorlot nem kaptam, hogy vedje a ruhamat. Vagy szemuveget, hogy a lámpa fenye ne bantsa a szemem.
Allapotfelmerest kertem, meg csinalja meg ami belefer. Van fogam, ami mar jo ideje faj. Teljesen felmegy a fajdalom a szememig. A doki ranezesre azt mondta, hogy a regi tomesek mellett res van, azt o szepen elcsiszolja. Fogkoleszedest is kertem, de o szerinte csak 3 fogamon volt belul. Azt 5 masodperc alatt elintezte. Elvileg 2 lyukas fogamat tomott, vagyis a rest eltuntette. Inekciot kaptam. Visszahivott. Kb 5 percet voltam bent. Azt mondta, a nyalam, a vizet nyugodtan nyeljem le. Volt poharban viz, de nagyon kenyelmetlen helyen. Gondolom azt hasznalta az elozo beteg is, inkabb nyeltem a nyalam.
Ezert fizettem 60ezer forintot.
Most tul reagalom, vagy magyar viszonylatban ez normális? Csütörtökön mennek vissza, de eleg vegyes erzeseim vannak.
:) van ilyen, igen.
ezért szabad csak ismert helyre menni. én is tudnék horrorisztikus eseteket mesélni.
Hee??? Dehogy normális.
De igaza van a hármasnak, ha ennek a sztorinak a fele igaz, akkor már a nincs rajta kesztyű/rozsdás eszköz rész él elköszöntem volna.
Ez még tb rendelésen sem oké. Jelentsd be a fogorvosi kamaránál!
Budapesten vagy? Akkor tudok ajánlani normális orvost
Két dologba hadd kössek bele:
-Hogy szemüveget rakjanak a betegre, az ritka. Ha narancssárga szemüveg, akkor tömésnél a polimerizációs lámpa ellen védi a szemed, de azért ha ha figyel, akkor csak a szádon belül kapcsolja be, így felesleges. Ha átlátszó szemüveg, akkor pedig a fröccsenő nyál ellen védi a szemedet. Magyarán nem baj persze, ha adnának, de valójában azért nem annyira fontos.
-Hogy rozsdásak az eszközök. Nem vagyok benne biztos, hogy ezek rozsdásodnak-e egyáltalán. Inkább a külső máz kopik meg rajtuk.
A többi leírt dolog viszont egyáltalán nem gyakori Magyarországon! Egy idősebb asszisztensnő mesélt, hogy régen hogyan ment a fogászat. Maszk nyilván nem volt, kesztyű szintén nem. Aztán amikor bejöttek a kesztyűk, eleinte akkor is csak véres dolgokhoz használták. Gondolom a fogorvos még ebben szocializálódott, ez vált be neki, és nem váltott.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!