Kezdőoldal » Egészség » Fogak, szájápolás » Ez gáz 18 évesen?

Ez gáz 18 évesen?

Figyelt kérdés
4 lyukas fogam is van. 2 kihúzva és még van kisebb lyukak is két fogamon. Meg nem voltam betömni őket, mert a fogorvosom szabadságon van. Ez gáz ennyi idősen? Ápolom őket, naponta 2x mosok fogat. Üditőt nem iszok nagyon, csak néha de akkor is átöblittem vízzel utána.

2022. aug. 9. 10:40
 1/9 anonim ***** válasza:
100%
Csináltasd meg és nem lesz gáz
2022. aug. 9. 10:49
 2/9 anonim ***** válasza:
100%

A gáz az lenne, ha nem csináltatod meg. Az nem kifogás, hogy a fogorvosod szabadságon van, a szuvasodás ugyanis nem a szabija alatt alakult ki, hanem jóval előtte (akár évekkel). Időpontot valószínüleg amúgy sem fog tudni adni egy hónapon belül.

A fogmosásról meg annyit, hogy moshatod akár 0-24, ha rosszul csinálod akkor semmit sem érsz el vele. A jó fogmosásról ezeket érdemes megnézned: https://www.youtube.com/channel/UCGQTWpWmhilM_CntEa5Qzuw/vid..

2022. aug. 9. 10:52
 3/9 anonim ***** válasza:
98%

És ha gáz, akkor mi van?!

Az volna gáz, ha hagynád őket úgy, ahogy vannak.

2022. aug. 9. 10:53
 4/9 anonim ***** válasza:
100%

Ennek sok oka lehet.

Pl genetikailag rossz zomác.

Depresszió miatti elhanyagoltság.

Ilyesmi miatt nem törnék a fejed felett pálcát. Csináltasd meg és kész

2022. aug. 9. 10:54
 5/9 anonim ***** válasza:
100%
Nincs semmi gond ezzel, csak tegyél érte! A legbiztosabb az, hogy a következő fogászati alkalmon tanácsot kérsz az orvostól, hogy számodra mi lenne a legmegfelelőbb a megelőzés érdekében, fogkefehasználat, fogkrém, esetleg fluoridos kezelés.
2022. aug. 9. 10:58
 6/9 A kérdező kommentje:

Köszönöm a gyors válaszokat. Időpontom van hónap végére. Tervezek tanácsot kérni mikor megyek a fogdokihoz. Igen lehetségs, hogy a genetikám miatt lehet. A videót amit küldtél második megfogom nézni.

Továbbá nem kifogásként írtam, de kétszer ment szabadságra egymás után. 2 hónapig oda volt az orvos. És most megint 3 hétre oda van. Nem ilyen veszem úgy gáznak a fogaimat. Csak ennyi idősen rossz, hogy ilyenek lettem a fogaim. Fog korona héjat is fel kell tennem a fogaimra. Mert lekopott az első kettő. Azt mondta az orvos, hogy gyengék a fogaim.

2022. aug. 9. 11:53
 7/9 NTBS ***** válasza:
100%
Nem gáz. Jó, hogy megcsinálták.
2022. aug. 12. 06:56
 8/9 anonim ***** válasza:
63%

Nekem 1 bölcsességet húztak ki és 4 van betömve én is gáznak érzem, hogy ennyi elromlott pedig már 45 vagyok. 25 éves koromig 1 rossz fogam sem volt.

Lehet nem jó minőségű fogkefet vagy fogkrémet használsz vagy nem szakszerűen használod. Kérj tanácsot a fogorvostól.

2022. aug. 12. 12:30
 9/9 anonim ***** válasza:
Csináltasd meg.Keres egy jó magán fogorvost.Aki tényleg jó és járkálj el 3 havonta hozzá kontrolra,röntgennel.Így kitudja szűrni a kezdődő szuvadodást.És tarsd alaposan tisztán a szád.Fogkefe,elektromos,szájvíz és fogselyem,ha szükséges neked.A szuvas fogakkal ne várj,mert ha sok ideje ott van,akkor tovább fog romlani.Minél mélyebb a lyuk,annál nagyobb szívás.Egy jól tömött és tisztán tartott fog életed végéig veled lesz.Fogpótlásra meg gyűjts össze.Mivel fiatal vagy,így nagyobb esélyel épülnek be.Szetintem mindenképp implantátumot válassz majd rá.Kitartást hozzá!
2022. aug. 13. 12:06

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!