Kezdőoldal » Egészség » Fogak, szájápolás » Szerintetek mit csináljak?...

Saucony kérdése:

Szerintetek mit csináljak? implantátum vagy korona?

Figyelt kérdés
Voltam implantológusnál,volt egy csomó vizsgálat ct panoráma és megnézte két impantológus is. Alul már elelgé szar a helyzet a fogágybetegség miatt. Én arra szímitottam majd azt mondják hogy kihuzzák az összeset,és lesz implant de nem ez lett.. két lehetőségem van vagy teljes implant 1.6 millió vagy az hogy van pár darab fogam ami stabil amit lecsiszolnak,és arrra ragasszák a pótlást. ez utóbbi kevesebb 700 ezer lenne. Ti mit csinálnántok? Azért hezitálok mert előtte voltam már más klinikán is de ott meg se emlitették az olcsóbb megoldást.
2022. júl. 30. 07:22
 1/3 anonim ***** válasza:
100%
A fogágybetegség nem várható, hogy a többi fogadat is érinteni fogja?
2022. júl. 30. 07:27
 2/3 anonim ***** válasza:
100%

Nekem van mindkettő, korona is, és egy db nagy ragofog hátul, ami implantátum, az az egy db volt 400 ezer forint.

Igazából az implantátum jobb. Szerintem. Stabil. Az soha nem fog leesni. Örök darab. Mióta megvan, első perctől olyan érzés mint a saját fog.

A koronával sincsen különösebb gondom, de 6 év alatt már kétszer leesett, és persze nem lehetett tartósan visszatenni, pár hétig tartott, mindkétszer újat kellett csináltatni.

Ennek függvényében én az implantátumot tartósabb és fixebb megoldásnak érzem.

Ja és még annyit, hogy egyik sem fájt egy kicsit sem, amikor készültek.

2022. júl. 30. 07:31
 3/3 Ypszilon1980 ***** válasza:
100%
Az implant stabilabb, ha az állkapcsod elbírja, de ugye drágább meg fél év legalább mire véglegesre elkészül. Ezt neked kell tudnod. A koronával az a gond, hogy leeshet sok mindentől és ha ez megtörténik általában újat kell csinálni, plusz az alatta lévő fogad is tönkremehet.
2022. júl. 30. 09:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!