Volt már más is úgy, hogy nagyon elhanyagolt állapotban
ment már fogorvoshoz, amikor 2 vagy akár több fogát már
húzni kellett, + többet tömni vagy gyökérkezelni?
12:50-es vagyok: lemaradt hogy összesen kb 250-300ezer forintba került mindennel együtt
2022. júl. 10. 12:54
12/17 A kérdező kommentje:
Fú, az nem kevés. Mennyiért töm, mennyiért gyökérkezel és mennyi egy korona?
Tömés 8ezertől kezdődik
Van amelyiket 8ért tőmi, van amelyiket 15ért. Gyökérkezelés az összesen ha jól emlékszem kb 26 volt. Korona dbja 40ezer forint.
Sajnos már így pontosan nem emlékszem, így nem tudok konkrét összegeket írni.
2022. júl. 10. 13:07
Persze ez az én hibám, hogy ennyit kellett rá költenem mert évekig halogattam. Ha minden évbe legalább egyszer elmegyek akkor max megúszom egy töméssel vagy fogkőleszedéssel és nem kell ekkora nagy összegeket rá költenem.
2022. júl. 10. 13:09
Én most fogok majd menni, rettegek. 5 darab van, ami le van törve, van bölcsességfogam is, amit ki kell szedni, plusz szerintem tömni is kell majd jópárat. :(
Van oka persze, hogy így néznek ki, súlyos evészavaron és depressziós időszakon vagyok túl, mikor kisebb dolgom is nagyobb volt annál, mint hogy a fogaimmal törődjek, de már sajnos ez van. Most helyre kell hoznom, amit lehet, mert az önbizalmamra nyilván nagyon negatív hatással van. Rettegek a fogorvostól amúgy egy korábbi rossz élmény miatt, de már a fogaim állapota jobban zavar, mint amennyire félek.
2022. júl. 17. 17:42
16/17 anonim válasza:
én is sajnos rettegtem a fogorvostól,ezért hanyagoltam a fogaimaimat.novemberben eléggé megjártam.a bal első fogam felett lett egy nagy ciszta,azt megkellett műteni.akkor megfogadtam,hogy legyőzöm a félelmaimet és azóta járok a kezelésekre.túl vagyok 4 gyökérkezelésen 4 koronán,most készül az 5.és még vár rám egy pár felső fognyaki tömés.de attól függetlenül minden alkalommal amikor megyek reszket mindenem,inkább már fóbiának mondanám,konkrétan a nyálelszívó is majd kiesik a számból.de akkor is megyek!kitartást kívánok!
2022. júl. 18. 23:13
Long story short: féltem a fogorvostól gyerekkoromban, az egyetlen fogorvos a városban brutálisan inkompetens volt, háromszor voltam nála, nagyon megutáltam a fogorvos, utoljára 2014 ben voltam, most január végén elhatároztam hogy elmegyek magándokihoz, 4 húzáson, 8 tömésen és egy fogkölessedésen vagyok túl eddig, még lesz 4 tömés és van egy fog ami kétesre áll hogy menthetö e gyökérkezeléssel. Sajnos apám egyedül nevelt engem meg a bátyámat, szart bele hogy mosok fogat vagy nem.
márc. 5. 19:19
Kapcsolódó kérdések: