Gyökérkezelés 2 lépésben?
Figyelt kérdés
Lehetséges, hogy 2 lépésben megvan a dolog, vagy mindig 3-5 alkalom kell?
Mitől függ?
2010. szept. 20. 19:11
1/4 anonim válasza:
Sok helyen csinálják két lépésben. Először kitisztítják a gyökércsatornát, ideiglenesen letömik, majd másodjára a véglagest. Nekem egyszer együlésben gyökérkezeltek úgy, hogy évek múlva egy röntgrenből derült ki, hogy az a fogam gyökérkezelve van, mert én úgy tudtam, csak simán tömték. De mostanában 4-6 ülésből csinálják (nekem), mégis fáj utána is, valhogy nem akar összejönni(:
2/4 A kérdező kommentje:
Akkor neked nagy szerencséd volt :)
Jó lenne ha hamar meglenne, mert nem gyulladt a fogam meg semmi ilyen. Bár mikor megkérdeztem a dokit hogy sokszor kell-e visszamenni, azt mondta hát igen... Aztán hogy mi lesz belőle..
Koszi a választ.
2010. szept. 20. 19:25
3/4 A kérdező kommentje:
mármint annál volt szerencséd, amikor egyből megcsinálták
2010. szept. 20. 19:26
4/4 anonim válasza:
Legyél türelmes, szerintem, ha meg lehet menteni a fogat, nagyon megéri. Nemcsak anyagilag. Egy saját fog sokkal többet ér, mint egy híd, vagy műfog. Nekem is volt olyan gyökérkezelésem, hogy 4-5 alkalommal tömte be és szedte ki a tömést a doktorom. Granulóma volt a gyökéren, két fognak a gyökerét is érintette, ezért mindkettőt ki kellett nyitni. Volt, mikor úgy fájt az ideiglenes tömés alatt, hogy ki akartam húzatni. A doktorom (Isten áldja a kezét:) meggyőzött, hogy várjunk még. Mivel nagyörlőkről volt szó, nem akarta elkapkodni, mindenképpen szerette volna, ha megmaradnának a fogak. Lekopogom, hogy igaza lett, sikerült végül megszüntetni a gyulladást, kiürült a genny és be tudta tömni őket. Mindkettőnk részéről nagy türelem kellett hozzá. Ennek kb. 2 éve és minden rendben van eddig.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!