Kezdőoldal » Egészség » Fogak, szájápolás » Valakinek sikerült már rossz...

Valakinek sikerült már rossz leheletet sikeresen megszüntetni? Hogyan?

Figyelt kérdés

A páromnál évek óta fennáll a probléma. Nem találtak semmi okot. Volt gyomortükrözésen (kezdetleges refluxra gondolnak),fül-orr-gégésznél, de semmi.

Kicsit lepedékes a nyelve, ezért arra tippelünk, hogy az ott élő bacik terméke lehet a kényelmetlen szag. De mindemellett néha olyan, mintha a gyomrából eredne..

Valakinek volt már hasonló tünete?

Hogyan sikerült megoldani?

#szájszag #lehelet #megoldás szájszag
2022. jún. 24. 23:52
1 2
 11/20 anonim válasza:
100%
Szia. Azóta esetleg történt valami változás? Az én páromnál is hasonló a helyzet, volt kivizsgáláson, de úgy érzem ezt a "panaszt" az orvosok nem veszik elég komolyan. A válasz az volt, hogy ha én rossz leheletet érzek az relatív. Mindenkinek más a rossz. Ez van, ezzel kell együtt élni....
2023. jan. 9. 13:34
 12/20 A kérdező kommentje:

10-es, nem szed vitaminokat, csak néha kúraszerűen.. Szelént egyáltalán nem.

11-es, még nem jutottunk előrébb. A páromnak sem mondott túl sokat a háziorvos, sem a gasztroenterológus. Valószínűleg ez a téma nem annyira vizsgált az orvostudományban, szerintem azért veszik kevésbé komolyan, mert nem betegség, hanem biológiai következmények nélküli tünet.

A párom apukájának is van egy jellegzetes "szájszaga". De az megint másra emlékeztet.

Nem tudom, talán én vagyok túlérzékeny, és túlreagálom.

Ti mire jutottatok?

2023. jan. 11. 00:24
 13/20 anonim válasza:
100%

A férjemnek hasonlóan évek óta rettentően büdös a szájszaga, fogmosást követő néhány percen belül...

Sokszor jelzem, de nem igazán tesz ellene semmit.

Gondolunk refluxra, mert gyakran túleszi magát és olykor ég is a gyomra, mert sok lesz a gyomorsava. A háziorvos írt fel neki savcsökkentőt, de annak utána olvasva nem láttuk sok hasznát így nem is szedi.

Vettem neki természetes alapú rágótablettát, az szokott neki ebben segíteni.

Illetve papaya készítményt is bioboltból.

Egyébként belefáradtam a nemtörődömségébe, mert konkrétan meg lehet pusztulni mellette pl az autóban ülve, annyira tömény a szájszaga és rágnom kell a fülét, hogy hajlandó legyen legalább ezeket a bio cuccokat alkalmazni amik az ő elmondása alapján is segítenek...

Szerintem nem reagálod túl és rendes dolog tőled, hogy próbálsz utána járni és segíteni, remélem megtaláljátok a megoldást rá!

2023. jan. 16. 11:00
 14/20 A kérdező kommentje:

Érdekesség, hogy sok olyan ismerősünk van, akik refluxosok, sőt.., olyanok is, akiknek ápolatlan, csúnya a fogsora, mégsincs szájszaguk.

Szerintem egyértelműen ezt mikróbák (főleg bacik okozzák). Akár a szájüregben, akár a nyelőcsőben.

Ami érdekesség szintén, hogy a párom apukájánál is tapasztalunk ilyen furcsa/jellegzetes szagot.

Tényleg nekem sincs már semmi ötletem, hogy mi lehet a megoldás. Én tényleg szinte 99%-ban biztos vagyok, hogy ilyen szagok árasztására kizárólag bacik képesek (+ esetleg gomba).

Páromnál ha rágózik, még rosszabb.. :/

A papaja készítmény milyen?

Szerintem egyébként pszichés problémák állhatnak a háttérben, mint kiváltó ok. Emiatt nem működik a fizikai szintű megoldás.

2023. jan. 19. 00:09
 15/20 anonim ***** válasza:
100%
Valóban pszichés is lehet, 37 éves vagyok, volt 3 hónap iszonyú stressz az életemben, s akkor volt kellemetlen, gyomorszagú leheletem, sem előtte, sem utána! A stresszel tova ment a szag is, hála istennek!
2023. jan. 19. 05:14
 16/20 A kérdező kommentje:

15, Köszönöm,hogy megosztottad a tapasztalatod, legalább megoldódott szerencsére! :)

Szerintem is pszichés problémák tudnak ilyen tüneteket tartósan fenntartani (& biztos, hogy mikróbák közreműködésével zajlik).

2023. jan. 20. 00:32
 17/20 A kérdező kommentje:
A párom is szorongó, zárkózott, könnyen stresszelő típus. :/
2023. jan. 20. 00:33
 18/20 anonim ***** válasza:
100%

Az nagyon nehéz, sajnálom, hogy ilyen típus.

Valahogy fejben kell átállnia, ez ellen csak ő tud tenni.

Mindenesetre egy kis magnézium, B komplex vitamin, vagy citromfű tea sokat segít a szorongás enyhítésében.

Illetve a sport is. :)

Remélem megoldódik!

2023. jan. 20. 08:53
 19/20 A kérdező kommentje:

Köszöjük az ötleteket!

Próbáltam már én is ajánlani neki sokféle eszközt vagy módszert.

Ilyen tüneteknél nagyon nehéz megtalálni a megoldást,mi azt tapasztaltuk.

2023. jan. 21. 02:16
 20/20 anonim ***** válasza:

Nem lehet hogy rágja a körmét?

Bekerül sok baci a körme alól és felszaporodik a szájában.

2023. jan. 22. 12:34
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!