Kezdőoldal » Egészség » Fogak, szájápolás » Mennyire tehet valaki arról,...

Mennyire tehet valaki arról, ha sorvad az ínye körültekintő szájápolás mellett is?

Figyelt kérdés
40 feletti cukorbeteg nő vagyok, aki másra is szed gyógyszert(magas vérnyomás, pszihiátriai,neurológiai). Rendszeresen ápolom a fogaim az orvosom szerint is. Amióta koronát rakattam, meg hidat egy hátsó foghiányra, azóta tapasztalom, hogy visszább húzódott azon a részen az íny? Mit tegyek? Vetessem le? Akkor meg nem lesz fogam. Bánt a dolog. Nem szeretnék ítélkező hozzászólást.

#ínysorvdás
2022. jún. 20. 18:48
 1/4 anonim ***** válasza:
Ha Te mindent megtettél, akkor az orvosnak kellene kiderítenie, hogy mi okozza ezt, lehet gyógyszer mellékhatás is vagy valami góc a szervezetedben. Nem szedetném le a koronát, amíg ki nem vizsgálják az okát.
2022. jún. 25. 16:28
 2/4 anonim ***** válasza:

Off

Cukorbetegségből ki lehet jönni megfelelő diétával.

Pszichiátriai gyógyszer helyett pszichológus

Magas vérnyomásra fogyás, testedzés.

Neurológiait nem írtad mi a gond.

Amúgy nekem is ezek voltak a problémáim, és kijöttem belőlük, a fenti módszereknek köszönhetően.

2022. jún. 25. 23:45
 3/4 A kérdező kommentje:
Sajnos bipoláris vagyok, és nem hagyhatom el a gyógyszert, de szeretném.
2022. jún. 27. 15:33
 4/4 anonim válasza:
Igaz,én már 56 vagyok és már alig van Ínyem. Már évek óta szenvedek a fogíny sorvadástól. A doki azt mondta,lehet genetikai,de a korral is járhat. Meg lehet próbálni emelt adag C-vitamint szedni vagy kimondottan ínyre való vitamint. Óvatos ,de alapos fogmosás puha sörtéjű fogkefével és fogíny védő fogkrémmel. Ezeket a doki ajánlotta nekem.Nekem már nem igen használ,de csinálom,hátha mégis kitolom vele az időt ,hogy teljesen kipotyogjanak a fogaim.
2022. júl. 7. 07:56

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!