Mennyire tehet valaki arról, ha sorvad az ínye körültekintő szájápolás mellett is?
Figyelt kérdés
40 feletti cukorbeteg nő vagyok, aki másra is szed gyógyszert(magas vérnyomás, pszihiátriai,neurológiai). Rendszeresen ápolom a fogaim az orvosom szerint is. Amióta koronát rakattam, meg hidat egy hátsó foghiányra, azóta tapasztalom, hogy visszább húzódott azon a részen az íny? Mit tegyek? Vetessem le? Akkor meg nem lesz fogam. Bánt a dolog. Nem szeretnék ítélkező hozzászólást.#ínysorvdás
2022. jún. 20. 18:48
1/4 anonim válasza:
Ha Te mindent megtettél, akkor az orvosnak kellene kiderítenie, hogy mi okozza ezt, lehet gyógyszer mellékhatás is vagy valami góc a szervezetedben. Nem szedetném le a koronát, amíg ki nem vizsgálják az okát.
2/4 anonim válasza:
Off
Cukorbetegségből ki lehet jönni megfelelő diétával.
Pszichiátriai gyógyszer helyett pszichológus
Magas vérnyomásra fogyás, testedzés.
Neurológiait nem írtad mi a gond.
Amúgy nekem is ezek voltak a problémáim, és kijöttem belőlük, a fenti módszereknek köszönhetően.
3/4 A kérdező kommentje:
Sajnos bipoláris vagyok, és nem hagyhatom el a gyógyszert, de szeretném.
2022. jún. 27. 15:33
4/4 anonim válasza:
Igaz,én már 56 vagyok és már alig van Ínyem. Már évek óta szenvedek a fogíny sorvadástól. A doki azt mondta,lehet genetikai,de a korral is járhat. Meg lehet próbálni emelt adag C-vitamint szedni vagy kimondottan ínyre való vitamint. Óvatos ,de alapos fogmosás puha sörtéjű fogkefével és fogíny védő fogkrémmel. Ezeket a doki ajánlotta nekem.Nekem már nem igen használ,de csinálom,hátha mégis kitolom vele az időt ,hogy teljesen kipotyogjanak a fogaim.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!