Hogyan zajlik egy fogászati ciszta eltávolítás?
Kissé be vagyok parázva eléggé hipochonder vagyok és már mindent is diagnosztizáltam magamon.
A múlthéten jártam fogorvosnál ugyanis előtte való napokban megfájdult a régóta gyökér kezelt fogam. Nem törődtem vele vettem be rá gyógyszert de végül elmentem a fogorvoshoz ugyanis a gyökér kezelt fogam felette lett az ínyemen egy elég nagy dudor. Ő megvizsgált azt mondta egy ciszta. De addig nem nyúl hozzá míg nem le a gyulladás. Adott gyógyszert és 29.-én mehetek vissza hozzá röntgenre azt mondta akkor eldől, mi legyen a fogammal de valószínűleg ki fogja húzni. Engem a fogam nem is érdekel ha kihúzza. De eszméletlenül zavaró a kis Pukli az ínyemen hiszen érzem, hogy ott van. Kicsi lufi szerű kis csomó. Érzem ha beszélek és ha arra az oldalra fordítom este a fejem illetve ha le hajolok lüktet is. A kérdésem az, ha kihúzzák a fogat megszűnik a ciszta? Akinek másnak is volt hasonló mesélne róla? :( nem tudom, hogy fogom kibírni 29.-éig.
Nekem kifúrta a fogat,leengedte a cisztát. Pár nap után meg betömte. Addig szívogatni kellett a lyukon keresztül. Vissza kellett volna még menni foggyökér rezekcióra,de inkább kihagytam. Azóta is panaszmentes.
Hozzáteszem, hogy baleset miatt lecsiszol
*lecsiszolt,koronás fogról volt szó.
Bocs,ez lemaradt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!