Kezdőoldal » Egészség » Fogak, szájápolás » Honnan tudjam melyik fogorvosn...

Honnan tudjam melyik fogorvosnak van igaza, ha az egyik ezt mondja, a másik azt?

Figyelt kérdés
Voltam egy fogorvosnál kontrollon, ő mondta 2 szuvas fogam van, meg még 3-at tömni kell, azon kívül. 2 hónap múlva egy másik fogorvoshoz kellett mennem, ő azt mondta egy lyukas fogam van, azt betömte, kész, a többi fogam meg jó szerinte. Rákérdeztem arra a fogra, amit az első szuvasnak látott, arra azt mondta csak elszíneződés. Na most melyiknek van vajon igaza? Mindkettő maszek. Rajtuk kívül csak sztk-ba tudnék menni a közelben. Vmelyik valszìnű ennyire ért a szakmájához...

2022. jún. 3. 10:24
 1/7 anonim ***** válasza:
Nekem is volt ilyen. Az egyik fogorvos gyökérkezelni akarta a fogamat, de már ott rögtön el akarta kezdeni, mert szerinte annyira egyértelmű volt, hogy mást már nem lehet kezdeni vele. A következő meg simán betömte.
2022. jún. 3. 10:32
 2/7 anonim ***** válasza:
76%

egy harmadik orvoshoz mennék kikérni a véleményét :D

egyébként lehet, hogy az első amit mondott fogakat, lehet tényleg csak elszíneződés, kezdene szuvasodni, és inkább még most az elején "rendbe kapná", hogy ne legyen nagy lyuk benne

2022. jún. 3. 10:40
 3/7 A kérdező kommentje:
Ezek után nem garancia az sem, hogy a 3. jobban ért hozzá. 😅
2022. jún. 3. 10:46
 4/7 anonim ***** válasza:
17%

Sztem ha nem érzékeny, nem fáj akkor csak alaposan tisztítsd.

Lehet, hogy csak fogkő és nem akarta leszedni?

2022. jún. 3. 10:52
 5/7 anonim ***** válasza:
85%

Arra sincs garancia, hogy egy elszíneződésből nem futnak bele egy ilyenbe: https://www.youtube.com/watch?v=QyJyDj7qdkI&t=79s

Az ilyen kis pontok kívülről sosem egyértelműek, sokszor még a röntgenen sem, akármennyire is szakavatott szemmel nézzük. Hogy kell-e tömni, azt nehéz eldönteni, de ahogy a 2-es írja, sokszor jobb megelőzni a bajt.

2022. jún. 3. 10:56
 6/7 anonim ***** válasza:
100%

Menj el az sztk-s orvosodhoz, nézze meg ő is.

“Ennyire ért a szakmájához”

Nyilvánvalóan vannak kontár fogorvosok, pont annyi, mint villanyszerelőből, ügyvédből, vagy eladóból. De annyi észrevételt engedj meg, hogy alapvetően a fogászat, mint az orvostudomány többi ága nem egzakt tudomány. Ez azt jelenti, hogy igenis tűnhet egy elszíneződés szuvasodásnak, vagy nézhet egy szuvasodást elszíneződésnek. Sőt, lehet a 2 együtt is: egy már inaktív szuvasodás bebarnul. Én fogorvosként rengetegszer járok úgy, hogy a státuszfelvételnél bemondok 3 szuvas fogat, majd valamelyik alkalommal találok egy negyediket. Az nem látszódott, mert kint beborult és sz@rok voltak a fényviszonyok, 2 fog között mélyen volt és csak a másik fog megfúrása során vált láthatóvá, más feltűnőbb és fontosabb dologgal foglalkoztunk, vastag fogkő volt rajta stb.

Szóval ne legyél egyből előítéletes, kérdezz meg egy harmadik szakembert azt meg van oldva.

2022. jún. 3. 12:21
 7/7 A kérdező kommentje:

4-es, fogkőleszedésre rendszeresen járok dentálhigiénikushoz, fogorvos előtti hónapban voltam, szóval biztos nem fogkő, mert ott maradt utána is. A bölcsességfogam az fent, és ilyen feketés színű, szóval nyugodtabb lettem volna, ha inkább betömik.

6-os végül is igaz, amit írsz. Csak kiábrándítóan nehéz jót találni. Az sztk-val is már többször pórul jártam. Aki az ottani orvosom volt, nagyon idős, és mindenért beutal mindenkit a megyei szájsebészetre. Én is úgy jártam, mondta, húzni kell a fogam, ő nem tudja, majd ott megcsinálják. Sok idő múlvára meglett az időpontom, felutaztam, onnan meg hazaküldtek, hogy azt a fogat egyáltalán nem kell kihúzni, menjek vissza egy maszekhoz és gyökérkezeltessem. Szóval azóta maszekokhoz járok.

2022. jún. 3. 13:02

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!