Rossz ellátást kaptam fogászaton, hol tudnám feljelenteni őt ha valószínűleg nem legálisan csinálja??
1 hónapja volt fog implantálásom ez rendben is ment de az építmény korona teljesen elüt az elképzelttől nem illeszkedik rendesen, nem szép. Ezt említettem is az "orvosnak" aki lehurrogott hogy szerinte ezt csak így lehet megoldani. Ki is fizettem előre.. Mert ismerős ajánlotta meg bíztam benne.
Más fogorvos azt mondja meg lehet csinálni rendesen és hogy kokány munkát végzett. Menni is fogok máshoz, de mit tudnék vele kezdeni? Nem adott számlát sem, háznál csinálja..
Amúgy meg, ha a NAV nem válik be, vagy még így extrába, lehet jelenteni a Magyar Orvosi Kamarának is.
"Amennyiben úgy dönt, hogy a Magyar Orvosi Kamara tagjára, tagjaira, azaz egy, vagy több orvosra panaszt tesz etikai eljárás kezdeményezése céljából, kérelmét az alább felsorolt, a panaszában megjelölt orvos működésének illetékességi területén eljáró elsőfokú etikai bizottságok egyikéhez tudja benyújtani kizárólag postán, vagy ügyfélkapun keresztül."
Hogyhogy kinek a nevére? A betegei nevére. A kérdést se értem!
A Kamarának is hiába jelenti, ha nem tudja bizonyítani. Az ellene indított rágalmazási pert viszont elveszti.
De milyen beteg nevére? Azéra akinek fel se vette az adatait? Random idegen nevére állít ki számlát?
Fiktív számla kiállítása = Költségvetési csalás
A költségvetési csalás alapesetben három évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő. A minősítés elsősorban az elkövetési értékhez igazodik. A korábbi 1978. évi IV. törvényben [Btk. (régi) a jogalkotó még az adócsalás kifejezést használta, azonban a hatályos 2012. évi C. törvény a Büntető Törvénykönyvről már a költségvetési csalás terminológiát alkalmazza.
(3) A büntetés egy évtől öt évig terjedő szabadságvesztés, ha
a) a költségvetési csalás jelentős vagyoni hátrányt okoz, vagy
az alapesetben meghatározott költségvetési csalást bűnszövetségben vagy üzletszerűen követik el.
(4) A büntetés két évtől nyolc évig terjedő szabadságvesztés, ha
a) a költségvetési csalás különösen nagy vagyoni hátrányt okoz, vagy
b) a jelentős vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalást bűnszövetségben vagy üzletszerűen követik el.
(5) A büntetés öt évtől tíz évig terjedő szabadságvesztés, ha
a) a költségvetési csalás különösen jelentős vagyoni hátrányt okoz, vagy
b) a különösen nagy vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalást bűnszövetségben vagy üzletszerűen követik el.
Hű, de fölöslegesen hordtad itt össze a büntető törvénykönyvet, 14-es. Mondjuk havi 2 betegének a valós adataival kitölt számlát, a többi 98-ra meg nem. Ezen mi olyan bonyolult felfogni?
15: A kezelés időpontját persze, hogy meg tudják állapítani, de a kezelőorvos monogramját nem véste bele a koronába!
Kedves 16-os, borzasztóan el vagy tájolva, merem tanácsolni, hogy ne folytass így vállalkozást, mert hamar lebuksz és lesittelnek vagy 10+ évig lesznek a seggedben a revizorok.
Legjobbakat.
Kedves 18-as, egy percig sem feltételeztem hogy vállalkozó vagy, pusztán jóindulattal tanácsoltam, hogy ne tedd.
Ellenben én, aki vállalkozó vagyok, valamint olyan ember, aki rengeteg vállalkozót ismer (többek között olyat is, akit vevő felnyomott a NAVnál számlaadás elmulasztása miatt) tudom miről beszélek, és ismerem hogy működnek a dolgok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!