Foghuzást és fogkő leszedést megcsinálják egyszerre?
Rá szántam magam hogy rendbe tetetem a fogaim,fogkövem is van bőven,van 2 felső fogam amik egymás mellet lyukadtak ki(abból az egyik 2 hónapja fáj)most ezt a 2 fogat szeretném betömni!de ha gyökér kezelni kell ,akkor amelyik fáj azt kihuzatni! És ezen kívül alul is van 2 lyukas fogam ,egyik bal másik jobb hátsó bölcsesség fog !
Meg van egy fogam alul ami ínyig betört! Ezek rendbe tétele után lesz fogkő leszedés vagy közbe?
Ha mentheto a fogad gyokerkezelessel, akkor konyorgom ne huzasd ki!
Hidd el, meg az is jobb, mint a foghiany, ami miatt nem lesz jo a harapasod, bedolnek, megcsusznak a fogaid. Meg gondolom milliokat nem akarnal kolteni fogpotlasra...
Szoval mentsd, ami mentheto, ne valaszd a huzast, ha nem muszaj.
Fogorvosként válaszolok.
Én személy szerint úgy csinálom, hogy ha aktuálisan nem fáj semmi, fogkövet veszek le, a húzás utáni sebgyógyulás is sokkal jobb, ha a szájhigiénia rendbe van téve és csökkentettük a csíraszámot. Fogkővel egy időben sosem húzok, tömni is csak akkor szoktam, ha nagyon kis mennyiségű fogkő van és nem számítok nagy vérzésre. Ezzel szemben olyan csinálok, hogy egyszerre több fogat húzok/tömök, ha azok egy oldalon vannak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!