Kezdőoldal » Egészség » Fogak, szájápolás » Lehet - e rendesen/normálisan...

Lehet - e rendesen/normálisan enni a kivehető fogsorral?

Figyelt kérdés
Nekem nem régóta van alul is és felül is kivehető, és mindig elmegy a kaja és elnyomja a helyéről. Tudok e tenni ellene valamit, vagy barátkozzak meg a gondolattal hogy ez már így marad?
2022. máj. 27. 16:16
 1/9 anonim ***** válasza:
Ezek szerint nem jó minöségü a fogsorod, nem rendesen készítették el. A párom azóta tud rendesen enni, meg tényleg mindent megrágni, amióta a fogsora van. Szóval a gond a fogsorral van.
2022. máj. 27. 16:21
 2/9 anonim ***** válasza:
Egyetlen kivehető fogsorost sem láttam, aki tudott volna vele enni normálisan. 60 év alatt, a legkülönbözőbb fogászoktól.
2022. máj. 27. 16:36
 3/9 anonim ***** válasza:
Nem tudom, hol éltek, milyen fogorvosok vannak arrafelé, de felénk a legtöbben észre sem veszik, hogy nem saját, vagy ha igen, akkor oylan értelemben, hogy sokkal jobban tudnak vele enni!
2022. máj. 27. 18:24
 4/9 anonim ***** válasza:
Bp.
2022. máj. 27. 18:56
 5/9 anonim ***** válasza:
A száj, íny állapotától függ. Ha már nagyon lepusztult az íny, akkor nem tudnak jól tapadó fogsort készíteni. Felteszem vannak balfék fogtechnikusok is, de a páciens adottságaitól is függ.
2022. máj. 27. 18:57
 6/9 A kérdező kommentje:
Mi Győrben élünk. Vagyis az a személy akiről konkrétan szóban mert valójában nem az én fogaim érintettek az ügyben hanem egy ismerősöm ő de ő nem gyakori kérdésez... Csak nekem panaszkodott.
2022. máj. 27. 19:42
 7/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat!
2022. máj. 27. 19:43
 8/9 anonim ***** válasza:
Amit sokan nem tudnak, hogy a kivehetö fogsort csak addig szabadna kivenni, amíg megtisztítják, utána vissza kellene tenni (éjjelre is), mert akkor nem sorvad el alatta a csontozat.
2022. máj. 27. 21:12
 9/9 anonim ***** válasza:

Az 5. és a 8. válaszoló írt csak relevánsat. A többiekét mind kukázd, ha jót akarsz az ismerősödnek. Az ő válaszukhoz még hozzátenném, hogy megszokás kérdése is, és ehhez hozzá tartozik, hogy a páciens pszichésen mennyire tudja elfogadni, hogy kivehető fogsora van.

De ha az anatómia, és egy arra jól adaptált fogsor rendben van, akkor jókat lehet vele enni.

2022. máj. 27. 22:58

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!