Kezdőoldal » Egészség » Fogak, szájápolás » Mennyire fáj egy fogtömés?

Mennyire fáj egy fogtömés?

Figyelt kérdés

Légyszi tényleg csak értelmes válaszokat!

Még soha nem voltam fogtömésen, viszont most a jövő héten mennem kell, és félek egy kicsit.

Az érzéstelenítő injekció mennyire fáj! Illetve a fúrás, azt még érezni az injekció után?

2022. máj. 14. 21:16
1 2
 11/17 A kérdező kommentje:

#8 szerintem attól is függ hogy milyen orvost fog ki az ember.

#9 Jaaa, értem köszönöm

2022. máj. 14. 21:54
 12/17 anonim ***** válasza:
100%

Talan rosszul fogalmaztam, mert en ilyet nem irtam :) Ujra irom:

Amikor kimegy az erzestelenito, elofordulhat, h erezni fogod a szuras helyet, es ha jol megbolygatta az idegeket a furassal, tomessel a doki, akkor tud fajni egy kicsit a fog, de ez elmulik hamar. Ha nem mulik el ez a fajdalom, vagy ha elkezd megjobban fajni a fog, akkor baj van. Ilyenkor kiszedik a tomest, es gyogyitjak a fogat. De ez nem altalanos, ez csak a kivetel. Nem kell felni attol, ami rad var, nagyon hatasos erzestelenito szereket alkalmaznak.

A lenyeg az, h nem fog fajni. Nem fogod erezni. Ha jol bevered a konyokodet az ajtoba, az sokkal rosszabb. Es azt is mar tulelted nehanyszor, gondolom.

2022. máj. 14. 21:59
 13/17 A kérdező kommentje:
Köszönöm, akkor csak rosszul értelmeztem, bocsi.
2022. máj. 14. 22:20
 14/17 anonim ***** válasza:

hány éves vagy?

Igazából csak a gépek hangja ijesztő kicsit, amúgy még érzéstelenítő nélkül se fáj..

2022. máj. 15. 12:52
 15/17 A kérdező kommentje:
17 vagyok, a gépek hangja annyira nem izgat, voltam már ijesztőbb helyen is, csak attól féltem egy kicsit hogy a fúrás fájni fog.
2022. máj. 15. 13:48
 16/17 anonim ***** válasza:

Ha esetleg be van gyulladva a fogad, előfordulhat némi kis érzékenység. (Lehet picit kellemetlen a mélyfúrás, gyökértömésnél előfordulhat.)

De ez az orvos szakértelmétől is függ(het.) Nekem talán inkább szerencsém volt, hogy az évek óta begyulladt kezeletlen fogam csak ritkán lüktetett. És az a tünet is elmúlt fokhagyma rágcsálásra.

8-as és 10-es válaszoló voltam.

2022. máj. 15. 15:45
 17/17 A kérdező kommentje:
Köszi, hát nem tudom. Eredetileg csak egy kis lyuk látszódott kívülről, meg nem is fájt, mondom majd valamikor betömöm, erre a napokban, letört kb a negyede a fogamnak. Valószínűleg belülről romlott kifelé.
2022. máj. 15. 18:25
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!