Kezdőoldal » Egészség » Fogak, szájápolás » Gyökérkezelés után fájdalom?

Gyökérkezelés után fájdalom?

Figyelt kérdés

Az egész tavaly áprilisbab kezdődött.

A jobb fent második fogam széléről letört egy kis darab. Fájni nem fájt, de nem akartam, hogy tovább törjön, sajnos nagyon rossz fogaim vannak. Be lett tömve rövid időn belül.

Aztán elkezdett fájni, viselhető volt és nem is állandó, de azért visszamentem a fogorvoshoz, majd mondta, hogy ezzel nincs semmi baj, rövid idő telt el valószínű csak az a baj, hogy meglett bolygatva.

Nem akart múlni, elmentem egy másik fogorvoshoz május végén… tömés jó, fog ép, röntgen nem mutat semmit. Nem csinált vele semmit.

Volt még 4-5 alkalom az év során, amikor fájt, de nem vészesen és egy gyógyszer elég volt, hogy elmúljon.

Egészen idén áprilisig.

Elkezdett fájni, gyógyszer nem hatott, egyre rosszabb lett, az ínyemen kijött egy hólyag szerű valami. Pont húsvét hétvége volt…Szombat: Ügyelet.

Fog jó, tömés ép, hideg-meleg érzékenység nincs. Valószínű gyökérkezelés kell, de röntgen nélkül nem akar hozzányúlni, ha nagyon vészes másnap menjek vissza. Antibiotikumot írt fel hétvégére, menjek fogorvoshoz.

Lement a gyulladás, nem fájt annyira, a hólyag telítődött, feszített.

Kedden eljutottam a fogorvoshoz, röntgen… mondta gyökérkezelni kell. El is kezdte, minimális fájdalom idegelés közben.

Másnapra a hólyag kiürült, mivel a fog nyitott volt, megszűnt a fájdalom teljesen. 1 hét múlva ránézett, gyulladás nincs, tiszta volt, kaptam ideiglenes tömést, szintén semmi gond, 2 hét múlva -azaz tegnap- jöhetett a végleges tömés.

Még idegelte, elég sokáig, de 0 fájdalom, nem éreztem semmit, kész lett a tömés, meg is röntgenezte, jónak tűnt.

Igen ám, de azóta fáj… érzékeny. Folyton lüktet.

Alapjáraton nem fáj, csak ha hozzáérek, harapok vagy megkocogtatnám… tompán

Nem tudom ezt hova tenni, ha eddig jó volt, most miért nem?

Nem sikerült a tömés? Javulhat ez, vagy vissza kell mennem?

2022. máj. 11. 21:24
 1/5 anonim ***** válasza:

Tegnap voltál vele orvosnál ha jol értem és akkor fejezte ezt be?

Figyelj maga ez az egesz, hogy rángatják ba**tatják a fogat okozhat fájdalmat. Egy nap se telt el ha jól értem. En akkor aggódnék ha 2 honap mulva is folyton fáj. Hagyd pihenni.

2022. máj. 11. 21:29
 2/5 anonim ***** válasza:
Menj vissza, röntegnezze meg másik szögből is. Hasonló tünetek akkor fordulnak elő, ha túl hosszú lett a gyökértömés. A röntenen a csatornák sokszor fedik egymást, ezért sokszor nem látszik egy vagy két csatorna.
2022. máj. 11. 21:35
 3/5 A kérdező kommentje:

Igen, tegnap délután voltam.

Azt mondta, hogy méretet vesz és ellenőrzi a sz.gépen, hogy jó lett-e. Én hatalmasnak láttam, de nyilván nem értek hozzá…

2022. máj. 11. 21:38
 4/5 anonim ***** válasza:
Sajnos van úgy, hogy az ember reflexszerűen csinál valamit, ráharap, stb. Ilyenkor érzékeny lesz, pont azért, mert alatta az íny begyullad rövid időre a fog terhelése, bolygatása miatt. Ilyenkor nem szabad piszkálnod, nyomogatni, harapni rajta, és elmúlik a fájás és gyulladás. Addig ne érj hozzá, amíg érzékeny, ez általában 3-4 nap. Ha utána is panaszos, akkor gyökérkezelés, és más féle gyökértömés, puhább vagy vastagabb.
2022. máj. 12. 02:32
 5/5 A kérdező kommentje:

Rendben, köszönöm.

Ma m, vagy hétfőn/kedden tudnék visszamenni, de reménykedek… nem olyan fájdalom, gyógyszert sem szedek.

2022. máj. 12. 05:26

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!