Azokat a csontokat amik közvetlenül tartják a fogakat lehet regenerálni idősebb korban vagy ha már elkezdtek visszahúzódni, elbomlani akkor semmilyen módon nem lehet visszaépíteni?
De igen, vissza lehet építeni a csontot.
Nekem épp most csinálnak csontpótlást felső állkapocsnál.
Több mint 4 éve kihúzott fog helyére szeretnék fogbeültetést. A csont sajnos már annyira elvékonyodott, hogy egy speciális anyagból készült hártyát ültettek be, amit remélhetőleg körbe fog venni a saját csontállomány. Ehhez kb. fél év kell, után lehet beültetni a csavart, amire a korona fog kerülni.
Elég drága mulatság, de megéri. Ezenkívül sem fájdalmat, sem gyulladást nem tapasztaltam a műtétet követően.
2# Szuper, köszönöm a részletes választ és a jó hírt!
Esetleg megtennéd hogy itt vagy priv. megírod hogy ha Budapest, akkor melyik rendelő?
Vagy bármi infónak örülök!
#4-es: igen, és a kérdés arra vonatkozott, hogy ez lehetséges-e.
A szakorvos úgyis elmond mindent az adott páciens állapotát figyelembe véve, és javaslatot fog tenni a további kezelésekre. Nyilván azt is elmondja, hogy lehetséges a csontpótlás vagy sem.
Nekem most konkrétan arra kell várni, hogy azon a területen a csont felépüljön annyira, hogy a következő lépést el lehessen végezni.
Nem gondolnám, hogy különösebben elbeszélnénk egymás mellett...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!