Mi a jobb, pótoltatni egy hátsó fogat vagy hagyni úgy?
Figyelt kérdés
Természetesen implantátumra gondolok. Olvastam, hogy okozhat izületi, reumás megbetegedéseket, ínysorvadást, ha nem veszi be a szervezet. De ugyan úgy lehet a húzás helyén sorvadás. De az elvileg feltölthető csontpótló anyaggal. Írnátok tapasztalatokat, akiknek 2+ év hátsó implantátumjuk vagy foghiányuk van?2022. ápr. 10. 11:01
1/3 anonim válasza:
A foghiány, azért sem jó, mert pl. ha alul van, akkor a felső fogsoron szemben lévő fog elkezd szépen lefelé vándorolni, mert nincs ellen támasz fog. Meg a hátsó fogak fontosak a rágásban, ami ha nem jól rágod meg az ételt, akár hosszútávon emésztési gondokat is okozhat. Nekem egy fogamon van korona az pont egy hátsó fogam az utolsó elötti, ha úgy gondolkozol, hogy "jó az úgy, mert ugyse látja senki" az is egy felfogás, de inkább azt vedd figyelembe, amit írtam.
2/3 A kérdező kommentje:
Nekem a fogorvosom javasolta, hogy nem kell implantátum, mert bemegy majd a helyére a mellette lévő.
2022. ápr. 10. 11:20
3/3 anonim válasza:
Nem bemegy a helyére, hanem be fog dőlni és akkor már nem lehet implantátumot rakni oda, mert nem lesz helye (vagy lehet hogy már most is bedőlt és nincs elég hely). Hacsak nem olyan speciális helyzetben vagy, hogy fiatal vagy és még nem tört elő a foghiány (ez esetben 6-os vagy 7-es fog) mögötti fogad (7-es vagy 8-as bölcsességfog), mert ilyenkor van rá esély (itt sem minden esetben) hogy szépen be tud kúszni a hiány helyére.
Tovább nem részletezném, van itt egypár videó, ahol fogorvos magyarázza el a következményeket:
https://www.youtube.com/watch?v=1vejOgCA2gE
https://www.youtube.com/watch?v=43Z095iTGMM
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!