Kezdőoldal » Egészség » Fogak, szájápolás » Most mi van a fogaimmal?

Most mi van a fogaimmal?

Figyelt kérdés

Az egyik fogam fáj és azt vettem észtre egyik nap h lyukas,de nem értem h mitől mert rendesen mosok fogat napi 3 x de minimum 2x,viszont arra gondolok h megint elrontotta a fogorvos mert már egyszer volt olyan h az a két fogam amit betömött mert lyukas volt elkezdtek fájni és kiderült h rosszul tömte be ezért újra megcsinálta,most pedig ugyanazzal a 2 fogammal van baj,még az van hogy vegetáriánus vagyok,Nem tudom h mitől van most ez és most tiszta szomorú vagyok mer próbálok vigyázni a fogaimra és nem valami jó h minden évben kifúrja azt a 2 fogamat és újra tömi a fogorvos.

15/L

2010. szept. 14. 20:50
 1/6 anonim ***** válasza:

Én is vega vagyok:) Szerintem naponta ne moss 3-szor fogat mert ha sokat dörzsölöd az ínyednek nem épp a legjobb. Keress másik fogorvost aki rendesen megcsinálja:S

És egyél kevés cukros ételt meg lehetőleg ne igyál sok szénsavas üdítőt!

16/L

2010. szept. 14. 21:12
 2/6 A kérdező kommentje:

:D

Igen én is gondoltam hogy a fogorvossal van a baj,köszi a választ:)

2010. szept. 14. 21:50
 3/6 anonim ***** válasza:
Szervusz! nem foltetlenul a fogorvost kell okolni , am megtortenik ,nagyon ritkan ,hogy veletlenul nem tisztitjak ki rendesen a fogat , de tobbnyire nem ez a baj , van aki hajlamosabb a cariesre , es konnyebben megjelenik a szekunder caries , a sajat gyenge fogaid is tehetnek rola akar , az pedig ,hogy vegetarianus vagy nem egy jo dolog , mert az emberi szervezet nem novenyevesre alkalmazkodott ,tovabba a hus nelkulozese szellemi visszamaradast , verszegenyseget , gyengeseget es sok minden mast is okoz , szoval jol gondold meg ,hogy mire vallalkozol , en nem itelem el a vegakat , mindenki ugy rendezi a sajat eletet ahogy akarja , de 1 jo tanacs -kizarolag novenyeken elni az egyenlo az elet adta finom ajandekok elutasitasaval ;) elvezd ki az eletet , a Joisten azert teremtette az allatokat ,hogy legyen mit egyunk es legyen mibe gyonyorkodjunk :)
2010. szept. 15. 00:06
 4/6 A kérdező kommentje:
Igen erre én is gondoltam h azért van ez mert vegetáriánus vagyok de mondjuk nagyon sokat panaszkodnak erre a fogorvosra,sok mindenkinek csinál rossz tömést.Én azért vagyok vegetáriánus mert én nem vagyok arra képes h az állatokat megegyem de eszem tojást és más tejtermékeket + szedek kalciumot.
2010. szept. 15. 08:58
 5/6 anonim ***** válasza:
szia! első vagyok: én is eszek tojást de ajánlom még az E vitamint ;) és fogszuvasodás ellen nekem az elmex és a paradontax nagyon is bevált:) de az utóbbi nagyon sós:S xD
2010. szept. 15. 17:42
 6/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen:)
2010. szept. 15. 18:26

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!