Tudom, hogy többször kell menni. De ha elkezdi a fogorvos és egy másik napon folytatják akkor mi túrós foggal? Kap valamilyen ideiglenes tömő anyagot minden alkalom végén, míg kész nem lesz? Fáj e pl. az első kezelés után? Milyen hosszú a kezelés? Köszönöm, ha valaki tud válaszokat adni a kérdésben.
2022. márc. 27. 10:31
1/8 A kérdező kommentje:
*akkor mi lesz a foggal? (akart lenni 😅)
2022. márc. 27. 10:33
2/8 anonim válasza:
Pont úgy van, ahogy írtad, és nem fáj.
2022. márc. 27. 10:37
3/8 A kérdező kommentje:
#2 Elsőre kizárt, hogy megcsinálja, ugye? Milyen időközönként kellett neked menni (ha volt ilyen tömésed)? Pl. ha holnap megyek, utána mikor kell megint?
2022. márc. 27. 10:39
4/8 anonim válasza:
Helyi érzéstelenítésben történik. Hogy hány alkalommal, az a fogorvos felszereltségétől és a rendelkezésre álló anyagoktól is függ és a technika fejlettségével is változik. Volt olyan fogam sok évvel ezelőtt, ahol az akkori időnek megfelelően az idegölést követően 1-2 napnak kellett eltelnie, hogy a spontán biológiai folyamatok végbemenjenek és az esetleges mellékhatások jelentkezzenek, közben nem volt ideiglenes tömés sem benne, nyitott volt a gyökércsatorna és pár alkalommal ki kellett szívogatni a fogból az esetlegesen bekerült anyagot. Aztán a fogorvos még kitisztította, alkohollal sterilizálta, betette a kis fém drótocskát a gyökér csúcsáig (hogy majd a röntgenen látni lehessen, hogy az egy kezelt fog) és betömte. A legújabb gyökérkezeléseknél már azonnal, az ideg kiirtás után véglegesre megcsinálta, nem kellett semmi időnek eltelnie. Igaz, az én fogorvosomnak van saját röntgenje, tehát az egész folyamatot egymaga el tudja végezni.
2022. márc. 27. 10:49
5/8 anonim válasza:
Annyi, hogy addig nem zárja le a gyökeret, amíg érzékeny. Ez változó lehet, ha érzékeny, akkor begennyesedik és azt többször ki kell tisztítani különben, ha hamar lezárná, akkor utána állandóan fájna a fogad (én már jártam így anno).
2022. márc. 27. 10:50
6/8 A kérdező kommentje:
Nagyon szépen köszönöm a részletes választ. 😊
Persze, jó lenne, ha egy nap alatt megcsinálná, de fő a biztonság, én sem akarok bajt. Inkább várok. Meg eleve nem én döntök a dologról. Csak remélem azonnal kiüt, mert már fáj egy pár napja, nem akarok több fájdalmat. Már az ajtóban kérni fogom az érzéstelenítőt. 😅 Még ma is elmennék megcsináltatni. Vagyis elkezdeni. Bevettem a gyógyszert, de nem igazán hat. Tegnap hatott, persze még fájt.
Csak az nem tudom, hogy kezelés után is fog e fájni, ha ma mennék? Mert ha igen, akkor így is, úgy is fájdalommal élek és vasárnap van.
2022. márc. 27. 11:00
7/8 anonim válasza:
Egyáltalán nem így működik. Az, hogy mikor lehet egyben megoldani, vagy mikor kell többször menni, az a gyulladási folyamatoktól függ. Ha genny ürül belőle, akkor nem zárhatja le, de ha le is zárja aznak, akkor is csak elsőnek ideiglenes tömést rak bele, esetleg gyógyszereset, szóval minimum 2 alkalom, de sok esetben lehet 4-5 is. A fogad fájhat utána is még egy ideig, de az már nem ugyanaz a fájdalom, szóval érdemes orvoshoz elmenni vele.
2022. márc. 27. 11:46
8/8 A kérdező kommentje:
#7 Köszönöm szépen!
Megtörtént. Kiszedte az ideget. Egyébként pikk-pakk megvolt. Az injekció fájt csak. Illetve most fáj, hogy az injekciónak megy ki a hatása. A fél arcom lüktet. Gondolom ez normális, hisz csak most történt az egész, nem tűnik el minden fájdalom villámcsapásra. Vagy neked hogy volt válaszadó?
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!