Az első két fog közötti lyukat be tudja úgy tömni a körzeti fogorvos, hogy esztétikus legyen?
Rákereshettél volna bőven, na mindegy. Be kell érned a nyomi magyarázattal. 😃
Egy nagyon vékony réteg porcelán vagy kompozit héjat rátesznek a fogadra, ami eltakarja a fogad közt a lyukat.
Hollywoodban is ezt csinálják, ha az íny vagy a fogak túl kicsik. Sok sztárnak az egyik első foga ráhajlik picit a másikra, és ilyen héjjal optikailag ki lehet egyenesíteni.
Esztétikai fogászatot keress.
Szuvasodáshoz felesleges a héj. Sőt egy mélyre terjedő szuvasodás esetén (ami a rendelőben fog kiderülni, nem egy rövid leírás alapján) kifejezetten pénzkidobás egy héj - akkor már inkább legyen egy rendes korona.
Kérdező: első körben egy kisebb esztétikus tömést a körzetis is tökéletesen meg tud oldani. Hacsak nem vagy filmsztár/modell vagy csak úgy gazdag, addig felesleges a héjakon gondolkozni, mert nem egy olcsó dologról van szó (és amúgy is mennek fel az árak a fogászatban is). Ha meg a kicsi tömés nem elég, akkor a későbbiekben bármikor rá lehet rakni egy koronát.
Nekem nem az első két fogam között, hanem az első és a második fogam között kellett megcsinálni. Sztk-s doki csinálta meg először, teljesen jó lett. Később nagy ijedelmemre megint fájni kezdett, akkor is sztk-s csinálta meg, de egy másik. Egy gyerekfogorvos, aki gyerekek fogait csinálja sztk alapon, felnőttekét pedig magánban. Szóval nekem magánban csinálta meg és nagyon szép lett, nagyon jó lett, egyáltalán nem látszik.
De te tudod, hogy a te sztk-s dokid milyen. Én már régóta csak magánhoz járok (ő egy harmadik ill. negyedik fogorvos, akiről beszélek) és nagyon elégedett vagyok vele. Egy vagyont fizetek neki, de a mostani élelmiszerárak mellett nyilván megéri, hiszen egy fél havi élelmiszert sem tudnék kifizetni egy tömés árából és azért a tömés évekig (évtizedekig?) meglesz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!