Jó fogorvos Budapesten? 25/n Fogkőleszedést és barázdazárást szeretnék.
-#1-es hülyeséget írt, pont hogy általában maradó (nem maradandó) fogakban végzik. Arra gondolt szerintem, hogy általában gyerekeknek csinálják.
-A barázdazárás nem esztétikai beavatkozás, hanem ha a fogorvos feltételezi, hogy nem tudod rendesen tisztítani a barázdáit, mondjuk mert azok túl szűkek, akkor megelőzve a szuvasodásukat javasolhat barázdazárást. Olyan nem szokott lenni, hogy "én barázdazárásért jöttem."
-Egyébként a fogkőleszedés és barázdazárás is alap, rutin beavatkozás.
"Barázdazárást maradandó fogra jó fogorvos nem csinál."
Hát nekem nem így tanították fogorvosi szakon, majd szólok a volt oktatóimnak, hogy Pillás Juci nem így olvasta a mindenegyben blogon, legyenek kedvesek frissíteni a tudásukat... nem értem továbbra sem, hogy aki nem ért hozzá, az miért érez késztetést, hogy kommentelgessen, főleg egészségügyi kérdésekben, ahol azért nagyon nem mindegy, hogy miben vezeti félre a kérdezőt a laikus.
#5 Az oké, hogy gyerekek kapnak barázdazárást. De maradófogakba nem, csak tejfogakba?
Nem tudom más országban mi a szokás vagy mit tanítottak nektek, de a nemzetközi szakirodalmat szerintem érdemes lenne átpörgetni, parancsolj!
Semmi nem támasztja alá, hogy a barázdazárás a tejfogak kezelése lenne! Főleg a 6-os és 7-es fogakba való, ha azt feltételezed, hogy a gyerek nehezen tudja tisztítani a barázdákat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!