Hány évesen kezdett rohamosan romlani a fogatok?
Nekem érdekes módon gyerekkoromban nagyon sok rossz fogam volt. Felnőttként meg nincs problémám.
Normálisan ápolom, de semmi különöset nem csinálok. Évente elmegyek fogorvoshoz. Nemrég voltam, meg is jegyezte a fogorvos, hogy szépek a fogaim. Főleg koromhoz képest, mivel csak egy fogam hiányzik.
Nekem jó a genetikám, viszont egyrészt félek a fogorvostól, másrészt gyerek koromban nem mostam fogat. Kb 30 éves koromra súlyosan fogköves lett, majd kezdődtek a különféle dagadások, és végül az ínysorvadás. Már több fogam kiesett, és az elsők közül több annyira mozog most is hogy sok idejük nincs vissza. Természetesen egyedül kezelem a problémákat, viszont a gyulladás ellen sokszor nyomtam gengigel gélt a fogam, és az íny közé, amik miatt hosszú távon úgy látom az ínyem kezd elválni a fogamtól.
Az tuti hogy jobb annak aki a fogorvoshoz jár. Aki viszont nem jár annak sok szenvedést kell sajnos elviselni. Gondoltam leírom én is a nem szokványos történetem, mert felénk ezzel a hozzáállással nem vagyok egyedül. Sőt vagyunk páran akik egymásnak segítünk kihúzni a fogat, mert annyira félünk az igazi fogorvostól. Viszont amikor ilyesmiket írok, akkor itt a gyakorin általában furcsának néznek, pedig a kis falunkban sokaknál hasonló a helyzet.
A fogkő rajta marad. Viszont egy idő után megy be az íny alá is. Aztán jönnek a dagadások, és az állandó vérzés. A gennyes gombócokat ki kell bökni steril tűvel, majd kinyomkodni. A gyulladás ellen napi többszöri erős kamillás öblögetés kell. A vérző részekre az aloe vera nedve a jó. Azonban idővel mindegy. Sokszor az a jó ha kiesik a fog, és megszűnik a fájdalom.
Valami ilyesmi.
bocs, de mi a francért nem mentél el fogorvoshoz ezekkel?:D
Ez nem olyan, hogy belül van egy lyuk a fogadon vagy hasonlók, ránézel és szemmel láthatóan rossz.
Hát mert félünk a fogorvostól. Felén aki van neki elég komoly híre van. Több mint 100 kiló, és eléggé érdekes stílusa is van.
Egyébként a lyukas, és a letört fogakkal van sok ismerősöm aki azért elmegy már. Sokan járnak magánba is, de pl én a közhasznú munkás fizetésemből ezt nem engedhetem meg.
A múltkor viszont szereztünk lidokaint, mert inzulinos fecskendőt is. Szóval talán ezután fájdalommentesebb lesz a foghúzás :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!