Kezdőoldal » Egészség » Fogak, szájápolás » Ajánlanátok jó fogkrémet?

Ajánlanátok jó fogkrémet?

Figyelt kérdés
Az ínyem sajnos sokszor vérzik fogmosás közben, tudnátok javasol megfelelő fogkrémet? Nektek melyik vált be?
2022. febr. 24. 14:32
 1/8 anonim ***** válasza:
82%
Az ínyvérzés az elégtelen fogmosás miatt van. A fogkrém mindegy, csak mosva legyen. Elektromos fogkefét próbálj, az elvégzi helyetted a melót, én nagyon szeretem. Amit én fogkrémbe szeretek az a himalaja herbal. Nem fehér, hanem agyagszínű, ízre is jó, nagyon más mint a többi.
2022. febr. 24. 14:51
 2/8 A kérdező kommentje:
Elektromos fogkefét használok, reggel, délbe, délután és este fogat mosok...😀 "Elégtelen fogmosás"
2022. febr. 24. 14:59
 3/8 anonim ***** válasza:

2# jaa, hát ez nem az:).

Magamból indultam ki, nekem az elektromos cipőtalppá tette az ínyem, előtte vérzett, azóta semmit. Pedig -ami lehet káros is- néha teljesen ráküldöm az ínyemre a kefét, mert jól esik.

Ez esetben vas, C és esetleg E B vitamin amit javasolni szoktak. Ha ezek sem javítanak akkor háziorvosnál megfordulnék a helyedben egy laborvizsgálatra.

2022. febr. 24. 15:16
 4/8 anonim ***** válasza:
meridol, paradontax.
2022. febr. 24. 16:06
 5/8 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat mindkettőtöknek! Ment a zöldkéz vagy mi ez😅
2022. febr. 24. 16:19
 6/8 anonim ***** válasza:
Szerintem inkább szedesd le a fogkövedet fogdokival és aztán a helyes szájhigiénia elsajátítása után mindegy lesz h milyen fogkrémet használsz. Semmilyen fogkrém nem szünteti meg az ínyvérzést, csak a reklámok sugallják, bár ezt valójában nem állítják, hogy attól megszűnik, csak beszélnek arról és segítHET, meg ilyesmi pongyolasággal etetnek meg.
2022. márc. 5. 13:35
 7/8 anonim ***** válasza:

#2 Dentál higiénikusként mondom, hogy az elektromos fogkefe nagyon jó, én is és a fogorvos kollégáim is mindenkinek ajánlják. Viszont a többség nem néz utána hogy hogyan is kellene használni és tipikusan ők jönnek mindig ezzel a problémával, hogy vérzik az ínyük és/vagy rengeteg a fogkövük. Neked, kérdező először is kellene egy fogorvosi kontroll fogkőleszedéssel. Amíg ott a fogkő (ami akár az íny alatt is megbújhat), addig ne is számíts rá hogy az íny magától meggyógyul.

Az elektromos és a kézi között a legnagyobb különbség, hogy míg a kézivel 2-3 fogat mosunk egyszerre addig az elektromossal kizárólag egy fogat (annak is csak egy felszínét). Foganként haladj szépen sorban hátulról előrefelé, úgy hogy minden fogon hagyd ott a fogkefét pár másodpercig. A problémásabb, nehezen elérhető (belső oldal) vagy fogkőre hajlamos helyeken (alsó metszők belső oldala, felső első nagyőrlők külső oldala) kicsit tovább is időzhetsz. Az ínyre mindig rá kell rakni a fogkefét (kézit és elektromosat is). A maszírozás kifejezetten jó az ínynek is és így biztos lehetsz benne, hogy a fog nyakát is eléred a fogkefével - ugyanis az itt hagyott lepedék okozza az íny gyulladását. A túl erős dörzsölés nyilván nem jó, de az újabb elektromos fogkefék már rendelkeznek nyomásérzékelővel és pirosan világítanak ha túl erősen nyomod. Plusz a fogselymezést sem szabad kihagyni, mert a fogközökbe egyik fogkefe sem fér be 100%-osan.

Ezeket érdemes megnézni:

https://www.youtube.com/watch?v=X2AKhAaeaW8

https://www.youtube.com/watch?v=UzGzb4L5GmM

https://www.youtube.com/watch?v=UUXAivWbnOw

https://www.youtube.com/watch?v=Eq4Ow_z9gLg

2022. márc. 12. 14:12
 8/8 anonim ***** válasza:
Na, a fogselymet akartam írni, de megelőztek. 😁
2022. márc. 12. 15:20

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!