Kezdőoldal » Egészség » Fogak, szájápolás » Tényleg van olyan fog implantá...

Tényleg van olyan fog implantátum amihez nem kell szétvágni az ínyt?

Figyelt kérdés

Holnap megyek implatátum berakásra és az első megbeszéléskor azt mondta az orvos nagyon egyszerű lesz 10 perc az egész, nem kell se vágni se varrni.

Létezik ilyen?

2022. febr. 21. 19:11
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
46%
Nem hihető! Hacsak nem friss a húzás és még nem gyógyult be a helye, de varrni akkor is kéne, magától mért maradna ott? Majd gyere vissza holnap és mesélj.
2022. febr. 21. 19:18
 2/12 anonim ***** válasza:
0%
Nem hidat fog feltenni?
2022. febr. 21. 19:24
 3/12 anonim ***** válasza:
0%
Vagy esetleg csak koronát?
2022. febr. 21. 19:25
 4/12 A kérdező kommentje:

Nem, a jobb alsó 6-os hiányzik már vagy 10 éve.

Elmentem csináltak ct-t, azt mondták a csont tökéletes állapotban van és 10 perces melóval bent is lesz a csavar és nem kell a szokásos módon szétvágni teljesen ínyt. És így varrni sem kell. Elég érdekes mert amiket láttam képeket ott mindenél szó szerint lekaparták a húst a csontról.

A hid is opció lett volna de a mellette lévő fogak tökéltesek, azokat nem akarom hogy lecsiszolják, így maradt az implantátum.

2022. febr. 21. 19:32
 5/12 anonim ***** válasza:
56%
De hogy az istenbe teszi az ínybe a műgyökeret felnyitás nélkül?
2022. febr. 21. 20:20
 6/12 A kérdező kommentje:

Jó kérdés, de a szájsebész már 20 éve ezt csinálja és több mint 8 ezer fogat ültetett be, és ráadásul ausztriába meg svájcba jár előadásokat tartani.

Lehet valami új módszerrel, mivel akkor miért mondta volna azokat amiket mondott? Nem hiszem hogy hazudni fog ilyenben. Délután kiderül.

2022. febr. 22. 07:20
 7/12 A kérdező kommentje:

Nem rakták be mivel most nézte meg hogy hogyan fog elférni, és kiválasztotta hogy milyen csavar lenne a jó és megtervezte a folyamatot.

De rákérdeztem erre a vágásmentes dologra és azt mondta valóban nem lesz vágás, egy számítógépes eszközzel meghatározott helyen lyukat vág az ínybe majd a csontba és beteszi a csavart és ennyi 10 perc az egész. Nem lesz se vérzés se varrás. Utána egy ellenőrző ct és kész és lehet várni hogy gyógyuljon. Ami sokkal hamarabb megtörténik mert nem cincálnak szét semmit.

Azt mondta ez egy modernebb technológia mint a sima módszer, igaz valamivel drágább. Ausztriában már elég elterjedt ez a módszer a "kíméletessége" miatt.

2022. febr. 22. 16:39
 8/12 anonim ***** válasza:
100%
"Nem lesz vágás" - "lyukat vág az ínybe, majd a csontba" - ezt csak én találom önellentmondásnak? Amúgy ha kilyukasztják az ínyt, azt garantáltan nem úszod meg vérzés nélkül.
2022. febr. 22. 16:54
 9/12 A kérdező kommentje:
A szétvágás és csontról lefejtés, meg az apró lyuk vágás számítógéppel szerintem nagyon nem ugyan az. Minimálisan biztos vérzik de gondolom nem annyira mintha a másik módszert alkalmazná. Ha még varrni sem kell akkor nem lesz nagy seb.
2022. febr. 22. 18:16
 10/12 A kérdező kommentje:

Na megvolt a beültetés.

Egy csepp vér és durva vágás nélkül megtörtént. Még varrni sem kellett.

Egy ínyvágó eszközzel egy O alakott vágott az ínybe és ott fúrt bele több alkalommal.

Utána ment bele a csavar, és rá az ínyformázó sapka. 20 perc volt az egész+10 amíg az érzéstelenítő hatott. Csináltak egy panorámát és kész.

Most már kezd kimenni a zsibbadás, és kezd feszülni meg fájni, de adtak 2 fél gyógyszert is.

Most 3 hónapig pihi, utána jöhet a mintavétel.

Fostam mint az állat de kicsit sem

volt veszélyes, aki előtte áll ne féljen.

2022. márc. 22. 17:20
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!