Kezdőoldal » Egészség » Fogak, szájápolás » Mit tegyek, hogy ne fájjon...

Mit tegyek, hogy ne fájjon ennyire a fogam?

Figyelt kérdés

A történet röviden: 2,5 hete külföldön tartózkodtam látogatóban. Hirtelen megfàjdult a fogam, és el kellett ott mennem fogorvoshoz. El is láttak. Kiderült, hogy a foggyökerem be van gyulladva, kiszedték az ideget, kaptam antibiotikumot, és ideiglenes tömést. Onnantól nem fájt. Két hét múlva már itthon voltam Magyarországon, és elmentem itthon egy fogorvoshoz magán (akiről azt írták, hogy nagyon jó orvos), aki megröntgenezett, kiszedte az ideiglenes tömést, és betömte a gyökeret. Nos, miután kijöttem, és kiment az érzéstelenítő azonban folyamatosan fáj a fogam. Már nem bírok enni, inni, aludni, és holnap dolgoznom kellene, de ilyen fájdalom mellett nem fogom tudni ellátni a munkámat! Fájdalomcsillapítókat hiába kapkodom nem használ semmi. Néha annyira fáj, hogy könnybe lábad a szemem is, és sírok.

Megmosni sem tudom ott a fogamat, amint valami hozzáér jobban fáj, és ordítok.

Mit tegyek, hogy elmúljon ez a fájdalom? Normális ez egyáltalán? Hiszen mielőtt ez a magyar orvos nem nyúlt hozzá a fogamhoz nem fájt, mióta meg hozzányúlt megőrülök. A gyökértömés kedden történt. Két hét múlva rendelt engem vissza, de én két hetet nem bírok ki ezzel a hatalmas fájdalommal, mert mint írtam így munkára sem vagyok képes.

Mit tennétek a helyemben?

2022. febr. 18. 09:22
 1/9 anonim ***** válasza:
100%
Már rég vissza kellett volna menned a fogorvoshoz.
2022. febr. 18. 09:25
 2/9 anonim ***** válasza:
100%
Azt tenném, hogy most rögtön felhívnám és visszamennék.
2022. febr. 18. 09:37
 3/9 anonim ***** válasza:
100%
Nagyon nem normális, mindenképp orvos, minèl hamarabb.
2022. febr. 18. 09:37
 4/9 anonim ***** válasza:
32%
Ez a magyar egészségügy
2022. febr. 18. 09:41
 5/9 anonim ***** válasza:
100%
Rosszul sikerülhetett az a gyökértömés. Ilyen fájdalom mellett mindenképp szólj az orvosnak, csatlakozom az előttem válaszolókhoz.
2022. febr. 18. 09:44
 6/9 anonim ***** válasza:
100%
Vissza kellett volna menned a dokihoz. Nekem is csináltak hasonlót a fogammal és mondta az orvos hogy ha erős fájdalmat érzek egyből menjek vissza és soron kívül elfog látni.
2022. febr. 18. 09:46
 7/9 anonim ***** válasza:
100%

Ha nagyon fáj menj el a körzeti fogorvoshoz,vagy esetleg holnap az illetékes fogászati ügyeletre.

Ha egyiksem opcionális akkor magán fogorvos.

Szintén ugyan így jártam,és kihúzták az ügyleten.

(Itt gykn senki sem fogja képernyőn keresztül betömni vagy kihúzni neked)

2022. febr. 18. 15:50
 8/9 A kérdező kommentje:

Eleve magánnál voltam, mert a körzeti el se lát!!!

Visszamentem hozzá tegnap, kaptam antibiotikumot, meg azt mondta, hogy szedjek erős fájdalomcsillapítót. A körzeti meg még pluszban írt rá lidokain sprayt.

Ügyelet nincs a környéken, ha van sem látnak el még pénzért sem.

Az, hogy kihúzzák az felejtős, nem leszek fiatalon fogatlan.

2022. febr. 19. 16:11
 9/9 A kérdező kommentje:
a körzeti háziorvos*
2022. febr. 19. 16:11

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!