Kezdőoldal » Egészség » Fogak, szájápolás » Öklendezés fogorvosnál. Lehet...

Öklendezés fogorvosnál. Lehet valamit tenni ellene?

Figyelt kérdés

Az a problémám, hogy nem tudom kezeltetni a bölcsességfogamat, de már a mellette lévő fogat sem, mert öklendezek, ha a doki olyan mélyen benyúl a számba. Más fogak kezelésekor nem volt gond, nem vagyok beteges parázó sem, de a hányingerrel nem tudok mit kezdeni. Attól sajnos nagyon hisztis tudok lenni. :(

Van másnak is ilyen baja, vagy én vagyok csak túl érzékeny? Hogyan lehetne úrrá lenni ezen az érzésen?

2010. szept. 10. 15:30
 1/5 anonim ***** válasza:
100%
Nekem is van ilyen öklendezős problémám. Sajnos minden stresszesebb helyzetre így reagálok.Fogröntgennél is ez van... Én nyáron kihúzattam egy kettétört fogam, féltem mi lesz. Bevettem előtte egy Magne B6-ot. És közöltem a dokival, bár kínos volt, hogy mi van, hogy lehet meg kel állni . De hál istennek kibírtam.
2010. szept. 10. 15:54
 2/5 anonim ***** válasza:
100%

Én is így vagyok vele, valami garatérzékenység úgy nevezik.

Én a fogdokival megállapodtam abban, hogy visszatartom addig a levegőt és a felteszem a kezem akkor addig leáll, ez fogtömésnél, bölcsességfoghúzás az húzosabb ott gondolom ezt nem lehet csinálni, sajnos nem tudok segíteni, esetleg altatás de ott elég húzós az ár.

2010. szept. 10. 17:12
 3/5 A kérdező kommentje:

Levegő visszatartást még nem próbáltam, de egy próbát megér... ha a röntgen sikerül, akkor már boldog vagyok. A doki lidocain spray-t fújt a számba, hátha akkor elzsibbadok és nem öklendezek, de nem jött be. :( Pedig azt mondta, ez általában segít, ilyen érzékeny páciense még nem volt, mint én. :(

Mondjuk az megnyugtatott, hogy nem vagyok egyedi eset.

2010. szept. 10. 19:18
 4/5 anonim ***** válasza:
100%

Ha Lidocain sray-t fújnak a garatba és LE IS NYELETIK azt, az kikapcsolja a garatreflexet egy időre és nincs öklendezés. Gyomortükrözés előtt is így tesznek.

Utána pár öráig nem szabad enni-inni, mert mellémegy a kaja-pia.

2010. szept. 11. 13:14
 5/5 A kérdező kommentje:
Köszi! Ha ez így tényleg működik, megpróbálom megbeszélni a fogorvosommal, hátha sikerrel alkalmazható az én esetemben! Nagyon köszi!
2010. szept. 11. 15:34

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!