Mennyibe kerülhet átlagosan egy felnőtt fogszabályzás?
Nézegettem már árakat de nem tudom hogyan működik pontosan. Pl mennyi időnként kell általában állítani, milyen plusz költségekkel kell számolni magán a fogszabályozón kívül. A fogaimmal nincs különösebb gond, némelyik fogam icipicit előrébb vagy hátrébb helyezkedik el, csak esztétikai okokbol izgatja a fantáziámat ez a kérdés.
Természetesen tisztában vagyok vele hogy ezt személyre szabottan csak egy orvos tudja megmondani az árat időt stb., csak kíváncsi vagyok mik a tapasztalatok felnőtt fogszabályzás terén.
Nekem ~1,5 milla. Sima legalapabb fogszabályozás.
- példa kis számolásra: ;)
0. Megbeszélés, minta, röntgen, fényképek: 25-35k
1. Fogszabi. fogívenként: 2x200k (ha porcelán akkor 250k-300k)
eddig: 435.000
2. Kontroll : 24(hónap)*25k
eddig: 1.035.000
3. Esetleges foghúzások: 15k-25k/fog
[ha kell húzni 2 vagy 4 et húznak (de lényeg, hogy általában párosával teszik)], pesszimista módjára 4-gyel számolok lent
eddig: 1.135.000
4. retenciós készülék fogívenként: 3x2x50k +10k foglenyomat levétel
(ezt évente cserélik és kb 3 évig tart)
eddig: 1.445.000
5. retenciós készülék kontroll: 18(hó)x 15k
[3 évig tart(36 hó) és kéthavonta van ellenőrzés]
eddig: 1.715.000
+1. felrakás, levétel ára: 2x20k
+2. egyéb költségek, ha speciális esetről van szó.
Összesen kb.:1.755.000ft.
De ez most csak egy random példa(a saját példám) és vidéken van csináltatva.
Nekem egymillió, mindennel együtt(fogszabi-pitts21-,lenyomat, ragasztás, fogkőleszedések, brekett ragasztások, levétel, éjszakai fogszabi, retainer, lenyomat) fix áras. Sok helyen van ez, teljesen mindegy mi a baja a fogsorodnak.
Viszont sok fogorvosnál az első konzultáció után kezelési tervet csinálnak. 500ezer-1.5 milló ft között lehet, ugye ez attól is függ, milyen készüléket szeretnél.
#6-os vagyok. A legutóbb elfelejtettem írni, hogy lehet egy logopédussal is kalkulálnod kell majd. Nagyon sok embernek (többek között) azért is állhatnak rosszul a fogai, mert helytelenül nyel.(nyelvlökéses nyelés)
Ezt egy logopédussal pár hónap alatt rendbe tudjátok hozni különböző gyakorlatokkal. Az ezzel kapcsolatos részleteket majd a fogorvosod úgyis elfogja mondani.(Csak lehet ezzel is számolnod kell)
Nekem ez 3 hónap (12 alkalom)x 5000 ft.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!