Mit tegyek a büdös leheletem ellen? Valamint miért büdös a leheletem?
Fogaimmal nincsen baj, fogkövem sincs. Általában napi 3x mosok fogat, mindig megmosom a nyelvem is!
Mandulám sincs, szóval a mandulakő veszélye sem állhat fent.
Elegendő folyadékot viszek be, rendszeresen sportolók.
Nem dohányzom, és nem is kávézom.
Mikor voltal utoljara fogorvosnal? Biztos nincs baj a fogaiddal?
Esetleg nem vagy refluxos? Meg az lehet a baj.
Kérdező!
Rágó az valamennyire megoldás lehet!
Nem veszekedés képpen!
7-es voltam!
Használj szájvizet is, az nem csak a fogaid meg a nyelved tisztítja, mint a fogmosás, hanem az egész szájüreget, garatot fertőtleníti. Fogmosás+szájvíz+rágó még sokszor a rossz fogas leheletet is képes elnyomni egy ideig. Mivel azt mondtad, neked nincs rossz fogad, ezért nem tudom elképzelni, hogy így is rossz leheleted lenne.
De egyébként miből veszed hogy rossz a lehelleted? Mondták mások, vagy reagáltak rá?
Nem biztos, hogy a szájhigiéné gyengesége okozza. Előfordulhat, hogy kezdődő, de komoly gyomorproblémád van (pl. reflux, vagy fekély), és emiatt nem kellemes a lehelleted.
Fogorvosi kontroll után, amennyiben az negatív (tehát nincs romló fogad), ajánlott egy gasztroenterológusi vizsgálat is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!