Kezdőoldal » Egészség » Fogak, szájápolás » Ez a fog gyökérkezelés nélkül...

Ez a fog gyökérkezelés nélkül meg fog maradni?

Figyelt kérdés

Ma cserélte ki fogtöméset a magánfogorvos. Az volt a bajom, hogy érzékeny volt melegre, hidegre, illetve ha keményre haraptam.

Készült röntgen, ahol az orvos azt mondta, hogy két fog között be van szuvasodva.

Megkocogtatta, hideget is fújt rá, ezekre nem reagáltam érzékenyen.

Mivel az RTG sem mutatta ki, hogy a fogideggel gond lenne, ezért kivette a tömést, kipucolta amit kellett, és újat készített.

A fogam azóta javult, de még félek ráharapni dolgokra, hogy őszinte legyek. Már nem olyan vészes, de nem mondom, hogy olyan mint egy eredeti fog...

Gyökérkezelés lesz ennek a vége, vagy kihúzom még vele egy ideig? Esetleg érzékeny lehet a fúrás miatt is még?

Automatikusan gyökérkezelésre készültem, de nem tudtam, hogy ebben az esetben töméscsere is elég...

2022. jan. 12. 22:16
 1/5 anonim ***** válasza:
86%
Mivel meg lett bolygatva, természetes, hogy most érzékeny. Néhány nap, aztán megfeledkezel róla és egyszer csak azt veszed észre, hogy rágsz vele, mint előtte. Szerintem jó ideig rendben lesz most, aztán ha netán tovább romlana, akkor majd jöhet a gyökérkezelés. De nyugodj meg, ha odafigyelsz a szájhigiénére, akkor még sokáig jó lesz így.
2022. jan. 12. 22:23
 2/5 A kérdező kommentje:

Értem.

Én azt hittem eddig, ha valakinek ilyen gondja van, hogy hideg-meleg érzékenység, ráharapásra enyhe fájdalom, az automatikus gyökérkezelés...

2022. jan. 12. 22:25
 3/5 anonim ***** válasza:
86%
Szerencsére ez nem így van :-) És jó a dokid.
2022. jan. 12. 22:27
 4/5 Ypszilon1980 ***** válasza:
79%
Nekem nemrég volt pont ugyanez. Amíg teljesen begyógyult és mire elmúlt az érzékenység, az majdnem 2 hónap volt. Mondta is a doki, hogy ez minimum több hét,ne aggódjak.
2022. jan. 13. 07:45
 5/5 A kérdező kommentje:

Köszönöm a segítséget!

Nagyon remélem, hogy jó lesz így, ugye a doki a vizsgálat és RTG alapján fúrt bele és mondta, hogy megnézi meddig kell elmennie és meglátja mi a helyzet, de aztán be is tömte.

Egyelőre jobb, aztán meglátom mi lesz nálam is idővel...

Gyökérkezelést régebben egy másik SZTK-s doki csinált olyan fogamon ami nem is fájt, de az eredménye az lett úgy begyulladt a fogam, hogy majdnem megőrültem és gyulladtan kirántotta, még azóta is rémálmomban előjön az a fájdalom...

2022. jan. 13. 13:41

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!