Kezdőoldal » Egészség » Fogak, szájápolás » Fogszabályzó tippek, tanácsok?

Fogszabályzó tippek, tanácsok?

Figyelt kérdés
Nemsokára lesz fogszabályzóm. Milyen tippeket, tanácsokat tudtok mondani? Mennyivel változott a fogmosási rutinod és milyen tartozékok vannak a a fogszabályzóhoz? Esetleg van-e olyan, ami mindig magadnál tartasz?

2021. dec. 26. 11:40
 1/8 anonim ***** válasza:
Nekem nem igazán változott, annyi, hogy fogselymet nem használhatok, amíg fent van. Ugyanúgy étkezések után fogmosás, nekem elektromos fogkefém van, amihez rendeltem aliexpressen külön fogszabihoz való kefét, azt használom, utána szájvíz. Nekem csak gumiznom kell amúgy, de pluszban kaptam gumiláncot is felülre. Pluszban fogköztisztítót szoktam vinni magammal mindenhova. Nekem nem kell viaszt sem használnom, az elején volt, hogy zavart pár helyen, odatettem, de azóta ez is megszűnt, illetve volt, hogy ritkán kikezdte a számat, a(or meg anaftinnal öblögettem, szépen helyrehozta másnapra.
2021. dec. 26. 15:08
 2/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszodat<33
2021. dec. 26. 15:27
 3/8 anonim ***** válasza:
Nem kell ráizgulni, eleinte fájni fog jobban/kevésbé, de pár nap és olyan mintha ott lett volna mindvégig. Érdemes iskolában/munkahelyen szájvízzel vagy csak sima csapvízzel többször öblögetni evés után a nap folyamán, mert az ételdarabok jobban beragadnak. Vagy mégideálisabb, ha egy extra fogmosást be tudsz iktatni napközbenre.
2021. dec. 28. 00:16
 4/8 A kérdező kommentje:

Nem izgulok annyira csak már nagyon nagyon várom. Inkább a foghúzás miatt izgulok:DD

Köszönöm a válaszod:))

2021. dec. 28. 12:02
 5/8 anonim ***** válasza:
Nekem már másfél éve van fogszabályzóm, az elején nagyon idegesített de pár nap alatt megszoktam. Fogmosás ugyanúgy, használok szájzuhanyt minden étkezés után, gumiznom is kell. Nekem is húztak ki fogat, nagyon féltem tőle, de nem is éreztem :)), macerás,fájdalmas főleg húzások után 1-2 napig, de megéri az eredményt. Szerintem ne egyél kemény cukorkákat, magokat, ne harapj almába. Sok sikert!
2021. dec. 28. 17:59
 6/8 A kérdező kommentje:

Már volt foghúzásom, de kicsit régebben, annyira emlékszem, hogy az injekció kellemetlen, de utána semmit sem éreztem, viszont akkor, csak 1-2 fogat húztak, most 4-et fognak.

Köszönöm a válaszod:))

2021. dec. 28. 20:13
 7/8 anonim ***** válasza:

Egy hete vagyok fogszabályzós.

Pár napig nem tudtam enni, csak joghurtot meg olyanokat amiket nem kellett rágni. Az ebédemnél a főtt ételt mindig turmixoltam.

Utána elkezdtem rágni. Az ételt aprókra törtem/téptem/vágtam és a leghátsó két fogammal baloldalt rágtam. Utána fokozatosan ment előrébb az hogy hol rágok, végül mindkét oldalon sikerült és legfévül már bele tudok harapni az ételbe.

Nem eszek kemény dolgokat.

Sosem kellett fájdalomcsillapítót bevennem a fogaimra. Nem úgy kell elképzelni hogy mindenütt fáj mindig. Hanem mindig máshol érzed hogy húz éppen vagy érzékeny, később ráharapásnál lesz 1-1 fogad érzékeny. Az elején miután tették fel úgy 5-10 percig éreztem hogy húzott mindenütt, de ez elmúlt utána és maradt az hogy mindig máshol éreztem a húzást.

Nekem 1 hét alatt sokat javított a fogaimon. Látványos a változás.

A fogmosás meghosszabodott. Még csak a felsőn van fent a fogszabályzó, alul van még kb 4 lukas fogam. (Fogszabályzás előtt úgy 6-7 lukas fogam volt)

De így is hogy csak a felső van fent egy kicsit hosszabb.

Először is a fogszabályzós fogkefével megmosom a bracketteket fentről és lentről, aztán a két fogsoromat.

Utána a fogselyemmel végigmegyek a fogaimon. Na hátul a drótnál befűzni a selymet elég nagy türelmet követel.

Utána a fogköztisztítóval pucolom ki a drót és a fogaim között.

Végül szájvíz.

Ez kb 15 perc nekem.

2021. dec. 29. 17:12
 8/8 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszod<33

Már csak 4 nap és megtudom mikor húzzák a fogaim

2021. dec. 30. 11:17

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!