Kezdőoldal » Egészség » Fogak, szájápolás » Fogszabályzásnál az első 7...

Fogszabályzásnál az első 7 nap a nehéz: utána milyen lesz az evés a következő 2 évben? Kicsit érzékenyek lesznek a fogaim amikor rágok vagy nem is fogok érezni semmit és úgy ehetek, mint régen?

Figyelt kérdés

Mindent összeturmixolok, ha egy kicsit is kell rágnom, kellemetlen és, ha 1-2 falatot nem turmixolt rendesen össze a gép, azt a nyelvem és a szájpadlásom segítségével rágom.

Étkezésen kívül is ha összeér a két fogsorom, üvöltenék, most épp baloldalt fáj ilyenkor, de mindig változik, hogy hol érzékeny.

Azt mondta a fogszabályzóorvos, hogy kb 7 nap és sokkal jobb lesz.

Én fogszabályzás előtt például zsemléből (puhából) csináltam vajas, sonkás-sajtos-szalámis szendvicset reggelire meg vacsorára. Banánt ettem mellé vagy uborkát meg paradicsomot. Ilyet fogok tudni enni úgy mint régen vagy kellemetlen érzésem lesz végig amíg eszek, csak már nem olyan erősen mint most?

Tehát 7 nap után mit takar? Teljesen olyan lesz az evés mint a fogszabályzás előtt vagy ez már nem lesz ugyanaz az elkövetkezendő 2 évben és a fogaim végig érzékenyek lesznek, csak idővel kevésbé erősen?

Előre is köszönöm a válaszokat!

2021. dec. 22. 18:39
 1/3 anonim ***** válasza:

Nem lesznek erzekenyek a fogaid, teljesen normalis eletet tudsz majd elni. Harapni nem szabad ugye, de ragni lehet. Nekem amugy 2 het volt, nem 7 nap, nagyon megszenvedtem vele, meg be is lazasodtam a fajdalomtol, de aztan ez elmult.

Annyi, hogy a huzasok utan lehet, erzekeny lesz par oraig/napig megint a fogad, de az mar semmi a kezdeti fajdalomhoz kepest.

2021. dec. 22. 19:29
 2/3 anonim ***** válasza:
Állítás után lesz csak rossz, de az egy két nap, utána rendesen fogsz tudni majd enni. Nekem amikor feltették, egy hétig nem bírtam enni, csak sírtam annyira fájt. De utána úgy megszoktam, hogy már nem okozott problémát, állítás után kicsit éreztem mindig, hogy feszít, de elviselhető volt, de mindig hamar elmúlt ez a feszítés.
2021. dec. 22. 20:24
 3/3 A kérdező kommentje:

Nagyon szépen köszönöm! Kiráz a hideg, ha belegondolok, hogy majd alulra is kapok fogszabályzót és akkor ugyanígy 1-2 hétig fájni fog, ha összeér a két fogsorom meg, hogy 1-2 hétig nem bírok majd rágni.

De megnyugodtam, hogy ha túl vagyok a kezdeti fájdalmakor a hátralevő részben rendesen tudok majd enni.

2021. dec. 22. 22:06

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!