Kezdőoldal » Egészség » Fogak, szájápolás » Ma húzták a fogam és nem akar...

Ma húzták a fogam és nem akar elállni a vérzés mit tegyek?

Figyelt kérdés
1 órája húzták ki a fogam és egyszerűen folyamatosan vérzik, azt mondták 10 perc múlva levehetem a vattát róla és elmúlik de azóta sem. Mi tévő legyek? Apám egy régi hagyományt mondott ami összehuzza a sebet méghozzá pálinka keverve kis vízzel és azzal öblíteni mert az osszehuzza a sebet. Csináltam, de nem jött be folyamatosan vérzik SOS emberek segítség mert eléggé irittalo hogy folyamatosan cseréltem a zsebkendőt és a vattát

2021. dec. 20. 10:19
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
100%
Remélhetően nem szedsz vagy szedtél az elmúlt napokban acetilszalicilsav tartalmú gyógyszert (aszpirin, kalmopirin), mert az gátolja a vérzés csillapodását. Remélhetőleg nem iszol citromsavas üdítőt, mert az is gátolja. Ne feküdj le, mert akkor kissé megnő a vérnyomás és az sem tesz jót. Rá kel tenni a sebre valami nyomókötéshez hasonló gézlapot vagy tiszta rongydarabot összehajtogatva és a fogsorral nyomva tartani, nem szabad folyamatosan öblíteni a szájat, a vérzésnek helyben kell maradnia (azért is kell a nyomókötés). Pár órán belül csillapodik majd, nem kell türelmetlenkedni.
2021. dec. 20. 10:35
 2/12 anonim ***** válasza:
100%
Két dolog tilos foghúzás utáni napokban, a köpés/öblögetés és az alkohol...
2021. dec. 20. 10:39
 3/12 anonim ***** válasza:
En a helyedben visszamennék, lehet valami ér sérült meg.
2021. dec. 20. 10:41
 4/12 A kérdező kommentje:
2. Vízzel oblitettem át,hogy osszehuzodjon a seb mellesleg fertőtlenít a pálinka.
2021. dec. 20. 11:18
 5/12 anonim ***** válasza:
Vérzik még?
2021. dec. 20. 12:04
 6/12 A kérdező kommentje:
Kicsit még igen, de azt mondták azért, mert nagyon nagy fog volt ugyanis a leghatso volt
2021. dec. 20. 12:40
 7/12 anonim ***** válasza:
100%
Harapj rá fél óráig egy gézre, ha nem áll el össze kell varrni. Öblögetni most tilos, mert nem képződik vérdugó ami megvédi a sebet a fertőzéstől, pálinka meg pláne nem való a friss sebre.
2021. dec. 20. 13:33
 8/12 anonim ***** válasza:
72%
" Vízzel oblitettem át,hogy osszehuzodjon a seb mellesleg fertőtlenít a pálinka." A két lehető legrosszabb döntés foghúzás után, nem is csoda ha vérzik. Visszamentél?
2021. dec. 20. 21:34
 9/12 A kérdező kommentje:
8. Nálunk ez épphogy megszokott szokás. A pálinka osszehuzza a sebet és nem vérzik annyira. Attól mert az orvosok azt mondják ez jajj de veszélyes hát nem az! nekem az segített és össze is húzta szerencsére a sebet. Nem vérzik már, este elállt. És óriási seb volt, azért is vérzett annyira mivel sajnos hatalmas fog volt
2021. dec. 21. 07:59
 10/12 A kérdező kommentje:
Ha nem öblítettem volna pálinkával még lehet most is vérezne ;).
2021. dec. 21. 08:00
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!